Rotterdam,
18
december
2018
|
11:50
Europe/Amsterdam

Ondernemen is risico nemen

Op 6 december organiseerde Hogeschool Inholland Rotterdam het kenniscafé: Financing the Future. Lectoren, studenten en ondernemers kwamen bij elkaar om van gedachten te wisselen over het financieren van duurzame innovaties.

Het kenniscafé werd geopend door Olav Rülander, clustermanager Business Studies & Finance. Pieter van der Hoeven, docent-onderzoeker bij de onderzoekslijn Finance & Accountancy, leidde een interactieve sessie waarin studenten, ondernemers en lectoren met elkaar in discussie gingen over het financieren van (eco-)innovaties. “Duurzame ondernemingen komen na het investeren in eco-innovaties vaak in een ‘dodenvallei’ terecht. Er moeten eerst kosten gemaakt worden, voordat men er iets aan kan verdienen. Duurzame ondernemingen streven ernaar om de 'dodenvallei' het liefst zo kort en ondiep mogelijk te houden”, aldus Van der Hoeven.

Investeringsrisico's
Merien ten Houten, adviseur voor start-ups en oprichter van onder andere Ilse, Iphion en nu.nl, vertelde over zijn ervaringen in het helpen van andere start-ups. Volgens Ten Houten lopen investeringen in start-ups terug en neemt Nederland in vergelijking met andere landen zo min mogelijk risico’s. Aan de hand van een aantal voorbeelden liet hij zien dat investeringsrisico’s ook goed kunnen uitlopen. Zo wist een start-up binnen twee jaar van één dollar 15 miljoen dollar winst te maken. “Ondernemen is risico nemen! Investeer nooit geld dat je niet kunt verliezen en wees op de hoogte dat je de investering kunt kwijtraken”, deelt Ten Houten zijn motto.

Na het kenniscafé was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Studenten, lectoren, docenten en ondernemers maakten hier dankbaar gebruik van. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.