Haarlem,
10
februari
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Ons nieuwe intranet Iris is live!

Het is zover. Vanaf nu staat ons nieuwe intranet live! Maak kennis met Iris, waarmee je overal en altijd toegang hebt tot de voor jou relevante informatie. Denk aan je meest gebruikte programma’s, je favoriete documenten, praktische informatie over Inholland en nieuws. Bij de inrichting van Iris sta jij als eindgebruiker centraal.

Maak jouw eigen startpagina!
Start Iris op (in Google Chrome of Microsoft Edge) en stel zelf je startpagina samen. In de bijlage vind je tips hoe je dit kunt doen, je vindt deze flyer ook bij het Servicepunt. Of ga naar iris.inholland.nl en klik op de tegel ‘Hoe werkt Iris’. Daar hebben we vragen en antwoorden voor je verzameld en lees je hoe je Iris als startpagina kunt instellen. Ook staat daar een instructievideo voor je klaar.

 

Werken met Iris als centraal punt is een dikke verbetering in mijn dagelijkse werk! Alles is makkelijk te bereiken vanuit één overzichtelijke pagina. Het feit dat ik zelf invloed heb op waar wat staat is voor mij de ‘kers op de taart’. Top!
Andrew Smith, afdeling IVT

Weten & Regelen: 130 belangrijkste onderwerpen uitgewerkt
Het intranet bestaat uit twee delen. De eerste is de portal waarbij je toegang hebt tot je meest gebruikte programma's en documenten. Het tweede gedeelte is Weten & Regelen, een omgeving waar je hogeschoolbrede informatie in één oogopslag vindt. We hebben Weten & Regelen samengesteld op basis van kwantitatief en kwalitatief onderzoek bij studenten en collega's. De 130 onderwerpen die zij als meest belangrijk ervaren, hebben we uitgewerkt. Voor een volgende release gaan we met de overige onderwerpen aan de slag.

Voor en door collega’s en studenten
Vanaf het begin hebben we studenten en collega’s betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe intranet om zo goed mogelijk in te spelen op hun informatiebehoeften. Zo hebben we diverse feedbacksessies georganiseerd met zogeheten koplopers, studenten en collega’s die graag wilden meedenken over het nieuwe intranet. Docent Tim Vreeburg was de afgelopen maanden ook koploper:

Daarnaast hebben we collega’s en studenten gevraagd om met potentiële namen te komen voor ons intranet, resulterend in een Inholland-brede verkiezing. Iris kwam als grote winnaar uit de bus!

Wat doen we met Insite?
De livegang van Iris is de eerste stap in het afscheid nemen van Insite. We passen Insite aan, zodat je duidelijk ziet dat er een nieuwe omgeving is. Ook in het menu verwijzen we je waar mogelijk naar Iris. We nemen afscheid van Insite omdat deze omgeving verouderd is. Studenten, docenten en andere collega’s zijn onnodig veel tijd kwijt aan het zoeken naar de juiste, voor hen relevante informatie. Ze missen overzicht. Daarnaast is het huidige intranet niet geschikt (responsive) voor mobiele devices en is de vormgeving gedateerd. Verder draait Insite op het verouderde Sharepoint 2007, een systeem dat niet meer door Microsoft wordt ondersteund. Ook biedt Insite momenteel te weinig mogelijkheden voor samenwerking, terwijl kennisdeling en samenwerking steeds belangrijker worden.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Tamara van den Berg
10
February
2020
Heel leuk hoor, maar het was misschien handiger geweest om IRIS te lanceren vlak voor de voorjaarsvakantie als er wat meer tijd is om op onderzoek uit te gaan ....