Amsterdam, Rotterdam,
06
december
2021
|
09:06
Europe/Amsterdam

Onze onderzoekers in de media

Over maatschappelijke gevolgen corona

microfoon

Drie Inholland-onderzoekers zijn de afgelopen weken geïnterviewd door de landelijke media – publieke omroep, SBS6 en kranten – naar aanleiding van de rellen op verschillende plaatsen in Nederland en het nijpende tekort aan IC-personeel in de ziekenhuizen. We zijn er trots op hoe zij in deze moeilijke tijden ieder vanuit hun eigen expertise oplossingen durven aan te dragen. Kijk en luister deze items hier terug!

Femke Kaulingfreks, lector Jeugd & Samenleving, in het radioprogramma Eén Vandaag over rellende jongeren: “Als je iedereen met twijfels over het overheidsbeleid blijft wegzetten als idioot, worden de rellen niet minder.”

Femke Kaulingfreks

En Femke in Met het Oog op Morgen (NOS) over hetzelfde onderwerp: “Het zijn allemaal jongeren die zich niet gezien voelen, weinig vertrouwen in de overheid hebben en zich ook in de steek gelaten voelen.”

Sanne Cordfunke-Krebbekx

Sanne Cordfunke-Krebbekx, docent-onderzoeker bij Verpleegkunde, vertelt in Hart van Nederland (over het tekort aan IC-verpleegkundigen): “Wat ik veel om mij heen hoor, is dat verpleegkundigen ‘op’ zijn. De situatie wordt steeds erger.”

Marnix Eysink Smeets

Marnix Eysink Smeets, lector Publiek Vertrouwen in Veiligheid, is in diverse media verschenen. Op de website van NOS Nieuws stelt hij dat de voedingsbodem voor rellen door corona is toegenomen. "De stress, frustratie, angst en onzekerheid in de hele samenleving is toegenomen. Dat vermindert het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Het geeft kortere lontjes."

  • In het radioprogramma BNR BREEKT: “Niet polarisatie tegengaan, maar verbinding in de samenleving verbeteren.”
  • In Met het Oog op Morgen: “Naast de pandemie van het virus heerst er ook een pandemie van angst, onzekerheid, stress en frustratie.”
  • Op de website van het NRC: “Er was woede over mogelijk 2G-beleid. Voetbalsupporters mogen sinds een week niet meer naar wedstrijden. En op vrijdag werd ook een algemeen vuurwerkverbod aangekondigd voor Oud-en-Nieuw. Dat ligt gevoelig in de wijken waar de mensen vandaan komen die de boel op z’n kop zetten.
  • In Het Parool: “Dit blijft een probleem zolang corona ons leven bepaalt.”
  • Op de website van het Brabants Dagblad signaleert Marnix dat er tegenwoordig echte ‘fighters’ rondlopen bij dit soort rellen. "Het zijn jongens die alleen maar willen vechten. Snoeihard, nietsontziend. Dat zijn echt gasten uit een extreme hoek, die niet bang zijn voor de politie."
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.