14
november
2023
|
12:26
Europe/Amsterdam

Op verdiepende ontdekkingsreis tijdens de Dag van het Onderzoek en Onderwijs

Dag van het Onderwijs en Onderzoek 2023 (44)

Een lerende mindset hebben en houden is belangrijk voor je werk bij Inholland. Waarom? Omdat je dan studenten pas echt leert kennen en je in hun belevingswereld kunt verplaatsen. Niet voor niets was ‘(Her)ken de student in jezelf’ de titel van de Dag van het Onderwijs en Onderzoek in Rotterdam. Een inspirerende dag én een waardevolle verdiepende kennisreis.

Meer foto's zien? We hebben ze voor je verzameld in dit digitale album!

"Vandaag is de dag dat wij al onze gedachten uitwisselen over hoe wij Inholland de komende jaren met elkaar kunnen versterken", zei Pabo-student én presentator Pien van der Linden treffend tijdens de opening van de dag. Zoals gebruikelijk een dag met een zeer divers programma en dit keer speciale aandacht voor de reis die je als werkende en lerende professional maakt. Hoe ziet die reis eruit, welke bagage neem je mee, wat laat je achter en wat breng je mee terug? 

Altijd op reis en blijven leren 
In het met koffers behangen decor verwelkomde de jonge presentator Bart Combee. Voor de gelegenheid was de collegevoorzitter ‘op de fiets’ gekomen, met zijn eigen bagage uiteraard. Over de reis en het daarbij altijd blijven leren zei Bart: "We doen ons werk beter als we goed snappen wie onze studenten zijn, ze goed kennen en we ons in hen kunnen verplaatsen. Ik geloof dat je je werk dan beter doet en leuker maakt."

Op de Dag van het Onderwijs & Onderzoek ging het ook over de reis van de hogeschool zelf, met daarin centraal de uitgangspunten van ons Strategisch Plan; meer vanuit de praktijk werken aan maatschappelijke vraagstukken, het onderwijs flexibeler en interdisciplinair maken en ervoor zorgen dat ons onderwijs en onderzoek herkenbaar is op de profilerende thema’s duurzame leefomgeving en veerkrachtige samenleving. 

Bart: "Sinds afgelopen jaar zijn we op pad gegaan en hebben we onze thema’s verder verdiept. Vandaag praten we daar verder over en we hebben daar ook iedereen heel hard bij nodig en al jullie bagage gaan we daarbij gebruiken. We zeggen niet voor niets: het verschil zit in ons en we willen al die verschillen gebruiken om elkaar te versterken. Dus aan jullie de vraag: wat neem je mee naar vandaag, wat zou je willen delen en wil je misschien ook iets achterlaten." 

Inspirerende reizen langs verdiepende sessies 
De docenten, de collega’s in de staven, de onderzoekers, oftewel de ‘reizigers’ verspreidden zich door het gebouw om mee te doen aan de verschillende sessies. Een blik in de toekomst werpen bijvoorbeeld met EdTech, oftewel educatieve technologie. Welke tools zijn bruikbaar om de effectiviteit en efficiëntie van het leren te verhogen? Of een reisje maken langs stakeholders in het kader van de visie op zelfregie bij leren. En hoe verlos je studenten uit de ‘informatiejungle’. 

Lector Ecosociaal werk Richard de Brabander, directeur Erik Sterk en studenten vertelden hoe zij vanuit de Rotterdamse stadskruidentuin Munt op lokaal niveau werken aan Ecoline, een ecosociaal leer- en innovatienetwerk. Anderen maakten onderweg kennis met Students as Partners, een groeiende beweging die de traditionele rolverdeling tussen studenten en docenten uitdaagt en transformeert. 

Dag van het Onderwijs en Onderzoek 2023

Verrijkt met kennis en nieuwe reiservaringen kwamen de collega’s aan het eind van de dag samen voor het slotspektakel: de uitreiking van de Wij Inholland awards. Silvana Herben en Feike van der Leij werden gekroond tot de nieuwe Docent en Onderzoeker van het jaar. Deze toppers tonen passie, zijn persoonlijk en dichtbij, hebben diversiteit hoog in het vaandel en hebben de durf om te leren en te onderzoeken. Een mooie spiegel voor de aanwezigen om in te kijken. "We hebben hier een prachtige dag met elkaar en zijn met z’n allen in beweging", zei collegelid Marije Deutekom tot slot. "Ik ben dan ook heel erg trots op de reis die wij aan het maken zijn en wat wij daarin ook bereiken." 

Benieuwd naar jouw feedback!
Om volgend jaar wederom een geslaagd event neer te zetten, zijn we benieuwd naar jouw mening. Uiteraard verwerken we je antwoorden anoniem. Je kunt het formulier hier invullen

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.