Rotterdam,
22
mei
2019
|
14:11
Europe/Amsterdam

Oud-student Creative Business in VPRO-reisserie Cuba na Castro

“Ik moest met de billen bloot, bepaalde situaties opnieuw meemaken en de confrontatie aangaan met mijn ervaringen”, aldus Yuribert Capetillo Hardy. De film- en documentairemaker én oud-student Creative Business (voorheen Media en Entertainment Management) van Inholland Haarlem is momenteel te zien in de vierdelige VPRO-documentaireserie Cuba na Castro.

Na zijn schoolcarrière kon Yuri bouwen aan spraakmakende audiovisuele producties die wereldwijd zijn opgevallen. Zijn films over India en Libanon zijn zelfs door National Geographic opgepakt. Dat hij niet alleen achter, maar ook voor de camera spraakmakende televisie kan maken, bewijst hij met Cuba na Castro. Een verhaal over zijn leven en zijn moederland Cuba, dat hij zestien jaar geleden verliet om zijn geluk te vinden in Nederland.

Lees meer over Yuri in het interview waarin hij openhartig spreekt over zijn jeugd op Cuba en hoe hij nu naar zijn geboorteland kijkt. Of kijk op zondag 26 mei en zondag 2 juni om 20.20 uur de twee overige afleveringen van de serie op NPO 2. De serie is ook online te zien via de website van de VPRO. 

 

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Menka
25
May
2019

Goed voorbeeld en een goede inspiratiebron om te laten zien aan de studenten wat zij allemaal kunnen bereiken! Het zou een verrijking voor Inholland zijn als hier ook gebruik van wordt gemaakt door meer invulling te geven aan de colleges met oud studenten zoals Yuri. Het is relevant voor leerlingen en zij kunnen ontzettend veel leren van de relevante ervaring die recent in het werkveld is opgedaan.

Dit ontbreekt in veel studies (ook van Inholland) dus ik zou zeggen: benut de kansen :)