Amsterdam,
12
oktober
2018
|
10:39
Europe/Amsterdam

Pulplab wint eerste FICA-award voor food innovation

Pulplab Fica award

Juliette Valkier en Andjanie Somaidien hebben met hun Pulplab de eerste FICA-award voor food innovation in de wacht gesleept. “Het idee is te prachtig om niet mee door te gaan. Hun doorzettingsvermogen verdient een frisse aanmoediging”, volgens de jury. Het is de eerste keer dat de award uitgereikt is.

Pulplab heeft een oplossing voor de reststromen uit juicebars, zoals de pulp. Van deze reststromen maken ze granola in verschillende smaken. Eerder deden ze mee met het Start Up programma van de Start Up Campus Haarlem. Ook werden ze tweede bij de finale van de Wij Inholland award 2018.

Andjanie: "We zijn ontzettend verrast met het winnen van de award. Het voelt goed om door een organisatie als FICA erkend te worden met een trofee voor het beste duurzame foodproject. Hiermee krijgen wij nog eens de bevestiging dat wij de goede kant opgaan met Pulplab. Het enthousiasme is nog meer gestegen. We hopen door FICA een waardevol netwerk op te kunnen bouwen!”

Dutch Agri Food Week
Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we nu en wat eten we in 2050? Tijdens de Dutch Agri Food Week krijgen bedrijven, organisaties, overheden en kennisinstellingen de kans om mee te doen met hun eigen evenement.

Vier studenten van Hogeschool Inholland organiseerden in samenwerking met FICA een symposium tijdens de Dutch Agri Food Week. Het thema van dit symposium was One Health en staat voor mens, dier en milieu.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.