Diemen,
16
mei
2019
|
12:13
Europe/Amsterdam

Seminar ICT in Zorg en Welzijn over de gezonde samenleving

Telemedicine_Consult

Volgende week donderdag 23 mei (van 12.30 tot 18.00 uur) vindt voor de zesde keer het seminar ICT in Zorg en Welzijn plaats bij Inholland in Diemen. Het seminar is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn op het snijvlak van zorg, welzijn en ict, medewerkers van het Domein Gezondheid, Sport en Welzijn, alumni en overige geïnteresseerden. Centraal dit keer staat de gezonde samenleving, één van de kernthema's van Hogeschool Inholland. 

De ontwikkelingen rondom ICT en andere technologie in zorg en welzijn gaan razendsnel. Naast nieuwe mogelijkheden voor betere zorg en zelfzorg neemt de professionalisering toe. Het is niet meer vanzelfsprekend dat alleen informatici aan het stuur zitten als het gaat om ICT in zorg en welzijn. Hogeschool Inholland erkent deze ontwikkeling en organiseert daarom dit seminar met een breed programma met diverse keynotesprekers en breakoutsessies 

Digitale transformatie in het Radboud UMC
Jacqueline de Leeuw is de eerste 'CNIO' (chief nursing information officer) in Nederland.  Vanuit haar ervaring in het Radboud UMC ​vertelt ze hoe informatietechnologie steeds meer vraagt van zorgverleners, voor wie IT een hulpmiddel moet zijn en geen last. De roep om verpleegkundigen die werkprocessen digitaal kunnen 'vertalen' en die als 'tolk' kunnen fungeren voor de IT-wereld is groot en noodzakelijk. Mensen, taken en systemen moeten optimaal verbonden zijn. Hier ligt een grote kans voor verpleegkundigen om een nieuwe professionele dimensie toe te voegen aan het beroep. Jacqueline De Leeuw neemt je mee in haar ervaringen in dit speelveld in de afgelopen vijf jaar, en haar rol als schakel in de digitale transformatie. ​

Artificiële intelligentie
Paul Algra, neuroradioloog en hoofdopleider bij de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar/Den Helder gaat in zijn keynote in op artificiële intelligentie (AI) in de zorg. Hoe werkt AI en wat betekent dit voor de zorg?

Bezoekers van het seminar kunnen verder kiezen uit diverse ‘break out-sessies’ over onder andere:

  • WHEELS: de ontwikkeling van een leefstijlapp voor rolstoelgebruikers. (Jasmijn Holla en Leonie te Loo)
  • Innoveren, motiveren en revalideren in de thuissituatie! (Jurgen de Korte en Erhan Akin, Hogeschool Rotterdam)
  • Artificiële intelligentie, de hype voorbij. (Berend Vosmer, healthcare consultant Beterhealthcare)
  • Oefen gesprekken in de zorg met virtuele trainingsacteurs. (Renske de Beijer, dialogue trainer)
  • Efficiënte borging van data-integriteit in de zorg. (Richard Mulders, senior CSV-consultant bij Rescop)
  • Inzet van e-health bij leefstijlbegeleiding. (Anne de Schutter)

De organisatie is in handen van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice, het Inholland Health & Technology Centre en het in oprichting zijnde alumninetwerk.  

Meld je aan

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.