Den Haag/Haarlem,
24
april
2023
|
13:03
Europe/Amsterdam

Studenten actief voor Bevrijdingsdag

TerraDown gitaristen, foto Fred Peerdeman

Op 5 mei leveren studenten van Hogeschool Inholland een belangrijke bijdrage om Bevrijdingsdag te vieren. Op het Haagse Bevrijdingsfestival helpen studenten van verschillende opleidingen bij HI The Hague Student Experience. Bovendien draait DJ Wezz op het hoofdpodium, oftewel ‘onze eigen’ ICB-student Florian Wessiepe, winnaar van de Haagse dj-contest 2023. Voor Bevrijdingspop in Haarlem staan bands van Conservatorium Haarlem klaar om het publiek te veroveren op het Plein van de Vrijheid. Met optredens van onder andere BANGS, CHAI en The Cruz & The Dukes of Harlem.

Bevrijdingsfestival Den Haag
Om bij onze vrijheid stil te staan, organiseert studentenstad Den Haag op 5 mei voor de tweede keer de HI The Hague Student Experience op het Bevrijdingsfestival. speciaal voor bezoekers die de sfeer van Den Haag studentenstad willen proeven.  Bezoekers ontmoeten er studenten van hogescholen en universiteiten, dansen op hippe tracks van student-dj’s die hebben meegedaan aan de Haagse dj-contest en kunnen meedoen aan sport- en spelactiviteiten.

Wezz aankondiging optreden

In opdracht van de festivalorganisatie hebben studenten Creative Business onderzocht hoe ze de boodschap van 5 mei goed kunnen overbrengen bij jongeren. Daarnaast hebben studenten van het Studentsucces Centrum spelactiviteiten bedacht waaraan bezoekers op 5 mei kunnen deelnemen. Het Inholland Rad van Fortuin bepaalt daarbij welk spel er gespeeld wordt.

Tijdens het Bevrijdingsfestival is er in de middag een speciaal welkom voor burgemeester Jan van Zanen en bestuurders van de deelnemende hoger onderwijsinstellingen. Vanuit Inholland is collegelid Marije Deutekom aanwezig bij de Hi The Hague Student Experience.

Plein van de Vrijheid tijdens Bevrijdingspop Haarlem
Het optreden van de Conservatoriumstudenten op het Plein van de Vrijheid tijdens Bevrijdingspop in Haarlem maakt deel uit van de al 15 jaar durende samenwerking tussen Hogeschool Inholland Haarlem en Bevrijdingspop. Studenten van Inholland leveren op uiteenlopende manieren een bijdrage aan het oudste en grootste bevrijdingsfestival van Nederland. Dit gebeurt onder meer vanuit de opleidingen Creative Business, Tourism Management en het Conservatorium Haarlem.

Meer informatie  
Via studeerindenhaag.nl zie je wat er te doen is op de Student Experience. DJ Wezz draait vanaf 19.00 uur op het hoofdpodium. Het Bevrijdingsfestival op het Malieveld opent om 12.00 uur en sluit om 23.00 uur. Bekijk via de video hoe tof het festival vorig jaar was, gefilmd door onze student Mikki Toirkens.

Bevrijdingspop in Haarlem vindt plaats van 12.00 tot 0.00 uur in de Haarlemmerhout in Haarlem-Zuid. Meer informatie over Bevrijdingspop vind je op de website.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.