Den Haag,
21
maart
2024
|
12:23
Europe/Amsterdam

Studenten Hogeschool Gent op bezoek bij Social Work

55 HOGENTenaars, studenten van Hogeschool Gent (opleiding Orthopedagogiek), brachten maandag, 11 maart, een tegenbezoek aan onze opleiding Social Work.  

Met het bezoek aan onze hogeschool, startten de Belgische studenten hun 4-daagse educatieve internationale studiereis met als doel opleidingen en organisaties uit het sociale domein  in Nederland te leren kennen. In januari waren onze eigen docenten en studenten van  Social Work te gast in Gent.

Het eerste onderdeel van het programma was een theatervoorstelling van Fenix. Fenix Theatermakers is een kleine onafhankelijke zorgaanbieder, actief in de  Haagse regio, die theater dagbesteding biedt aan jongvolwassenen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Het thema van de voorstelling speelde zich af op de werkvloer waarbij een nieuwe leidinggevende eerst streng was en zijn personeel demotiveerde, maar uiteindelijk koos voor een ontspannen werksfeer waarin iedereen weer werkplezier had. Aan het einde van de voorstelling dansten de acteurs samen met studenten en docenten.
 

Verschillen tussen de opleidingen
Daarna volgde een presentatie van docent Peter Jilleba over studeren bij Inholland en de opleiding Social Work. De studenten uit Gent hoorden heel wat verschillen. Bijvoorbeeld dat je bij Inholland afstudeert binnen een bepaald profiel, zoals Jeugd, Langdurig Complexe Zorg of Welzijn en Samenleving (incl. een registratie), waardoor je makkelijker aan de slag kunt in het werkveld. In Gent is Social Work juist een brede opleiding. Het voordeel daarvan is dat je meerdere kanten op kunt m.b.t. de doelgroep en je nog niet direct een keuze hoeft te maken.

Presentatie auditorium

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Het bezoek werd afgesloten met een borrel en uitwisseling  tussen de studenten en docenten uit België en Nederland. De HOGENTenaars verrasten onze studenten en docenten positief met hun open houding, oprechte interesse en beleefdheid. Daarentegen verraste Social Work  de Belgen met onze gastvrijheid, lekkere hapjes en een goodiebag. De organisator uit Gent liet een dag later via een appje nog  weten: “We zijn zo blij met onze samenwerking. Het was top. Ook vandaag fijne werkbezoeken. Dank dank dank.”