Docentprofessionalisering

Lectoraat
Leren & Ontwikkelen
Duur
september 2014 t/m december 2016
Locatie
Haarlem
Contact
Donald Ropes

Het doel van het project 'Docentprofessionalisering'

De afgelopen jaren heeft het lectoraat Leren & Ontwikkelen gewerkt aan een intern professionaliseringstraject, de EBAT. Het doel was om een team docenten te helpen ontwikkelen in kennis en kunde rondom het afstuderen.

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

Er is gewerkt aan kalibreersessies: gezamenlijke bijeenkomsten waarin werkstukken van studenten werden besproken door examinatoren en docenten. Daarbij ging men in gesprek  over de manier waarop bijvoorbeeld de prestatiecriteria geïnterpreteerd moeten worden. De sessie werd geleid door een moderator en de resultaten werden vastgelegd door een notulist. 

Hoe wordt het onderwijs en het werkveld betrokken?

Bij dit project is samengewerkt met de docenten en studenten van de opleidingen die vallen onder Business, Finance & Law van Hogeschool Inholland. 

Wat zijn de (verwachte) resultaten?

Door middel van de sessie zijn de prestatiecriteria en de gewenste normen uit het beoordelingsmodel verduidelijkt. Uitkomst van het onderzoeksproject is een handreiking voor docenten en studenten, die hen helpt tijdens het afstudeertraject.

"Door met elkaar in discussie te gaan over subjectieve oordelen als 'goed' en 'uitstekend' zijn we tot een gezamenlijk referentiekader gekomen bij het beoordelen van afstudeerwerkstukken."

Ellen Goossens, teamleider Business, Finance & Law (Haarlem)

Werk samen met Donald

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0651018343