Hands-on courses radiotherapie

Het doel van 'Hands-on courses radiotherapie'

Ontwikkelen, updaten en aanbieden van intensieve internationale cursussen op het gebied van radiotherapie.

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

Jaarlijks biedt Inholland twee (voorheen drie) intensieve hands-on courses voor het vakgebied radiotherapie. Deze hands-on courses zijn ontwikkeld door het lectoraat Medische Technologie. Omdat de ontwikkelingen binnen het vakgebied heel snel zijn, worden de cursussen doorlopend ge-update.

Wat is het belang voor het onderwijs?

Het cursusaanbod van Inholland op het gebied van radiotherapie staat Internationaal in hoog aanzien. Hoewel scholing voor veel buitenlanders in Nederland kostbaar is, zeker in combinatie met de reis- en verblijfkosten, volgen jaarlijks tussen de 50 en 75 cursisten deze cursussen.

Sinds ca. vijf jaar neemt de IAEA (International Atomic Energy Aggency) het cursusaanbod op in de cursussen die zij financieel ondersteunt. Hierdoor komen de cursussen ook binnen het bereik van collega’s uit landen waar de financiële middelen beperkt zijn.

Hoe wordt het werkveld betrokken?

De hands-on course worden georganiseerd in samenwerking met de industrie en experts uit diverse Nederlandse ziekenhuizen en samen met toonaangevende industriële partners.

Wat zijn de verwachte resultaten?

Het vergroten van de kennis op het gebied van moderne radiotherapeutische behandelmethoden. De cursisten voeren discussies, geven voordrachten en werken aan praktische opdrachten om vaardigheden en op te bouwen.

"Door tijdens deze course op verschillende treatment planning systemen te plannen heb ik meer inzicht gekregen in wat ik nu eigenlijk wil hierin."

Linda de Boer, oud-deelnemer Hands-on Course

"This course opened new doors and made it possible to become a full CMD member of the American Association of Medical Dosimetrist (AAMD). I am now a proud certified Medical Dosimetrist (CMD)."

 

Ebison Chinherende RT, Cert VMAT TP, CMD

Hogeschool Inholland werkt samen met:

Werk samen met Jelle

Kom in contact en stel je vragen

Telefoon
0615279629