Nationaal Lectorenplatform Gebouwde Omgeving (NL-GO)

 

 

Wat is het NL-GO?

Het Nationaal Lectorenplatform Gebouwde Omgeving (NL-GO) brengt de lectoraten gekoppeld aan Built Environment-opleidingen van veertien hogescholen in Nederland bij elkaar om samen te werken aan een langdurige integrale aanpak van maatschappelijke opgaven.

Deze integrale samenwerking en aanpak, waarbij multidisciplinair en intersectoraal praktijkgericht onderzoek wordt gedaan, is nodig om te kunnen innoveren. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om praktijkgericht onderzoek aan hogescholen landelijk zichtbaar te positioneren.

Praktijkgericht onderzoek in het domein Built Environment:
Integrale multidisciplinaire kennis en innovatie-ontwikkeling voor een duurzame maatschappelijke impact.

Het doel van NL-GO

Het doel is met elkaar én met regionale partners samen te werken én van elkaar te leren. Naast de wisselwerking tussen wetenschappelijk onderzoek en implementatie in praktijk, zal NL-GO de nadruk leggen op het proactief en samen met regionale partners inbrengen van ontwikkelingsaanpakken vanuit praktijk in (inter)nationale onderzoeksprogramma’s.

Leidende lectoren

De leidende lectoren zijn Perica Savanović (Hogeschool Inholland, voorzitter), Mieke Oostra (Hogeschool Utrecht), Christian Struck (Saxion), Nurhan Abujidi (Hogeschool Zuyd) en Rizal Sebastian (Haagse Hogeschool).

Bundeling van krachten

De sleutel zit in dat we door ‘regionale divergentie’ elkaar niet hoeven te beconcurreren, omdat het altijd nodig is om een vertaalslag te maken naar de specifieke condities van de verschillende regio’s.

Door een bundeling van krachten kunnen we zo juist gezamenlijk in beweging komen en impact creëren. Vanuit praktijkgericht onderzoek organiseren we daarmee capaciteit voor grote kennis- en innovatieontwikkeling op het niveau van alle Built Environment hogescholen, waarmee we snel kunnen anticiperen op de maatschappelijke vraag.

Hiervoor blijft het noodzakelijk dat kennis en resultaten actief worden gedeeld tussen alle betrokkenen, waardoor ook nieuwe regionale ontwikkelingen een start en sterke impuls kunnen krijgen.

Download 2-pager

De deelnemende lectoren van NL-GO

Rizal Sebastian

De Haagse Hogeschool

Lees meer

Cees-Jan Pen

Fontys Hogeschool

Lees meer

Haico van Nunen

Hogeschool Rotterdam

Lees meer

 

Gert-Joost Peek

Hogeschool Rotterdam

Lees meer

 

 

Peter Troxler

Hogeschool Rotterdam

Lees meer

 

 

 

Christoph Maria Ravesloot

Hogeschool Rotterdam

Lees meer

 

Ted Veldkamp

Hogeschool Rotterdam

Lees meer

 

Theo de Bruijn

Hogeschool Saxion

Lees meer

 

Michiel Flooren

Hogeschool Saxion

Lees meer

 

Christian Struck

Hogeschool Saxion

Lees meer

 

 

Helianthe Kort

Hogeschool Utrecht

Lees meer

Mieke Oostra

Hogeschool Utrecht

Lees meer

 

 

Ruben Vrijhoef

Hogeschool Utrecht

Lees meer

Jeroen Kluck

Hogeschool van Amsterdam

Lees meer

Frank Suurenbroek

Hogeschool van Amsterdam

Lees meer

Nurhan Abujidi

Zuyd Hogeschool

 

NL-GO Kennisdagen en bijeenkomsten

Heb je vragen of wil je in contact komen?

Wil je je aansluiten bij het Lectorenplatform en meebouwen aan een coalitie, die bouwt aan vernieuwing? Vul het contactformulier in via onderstaande button en laat je gegevens achter. Wij nemen dan contact met je op.

Contactformulier