Samen Recht Vinden (SRV-bus)

Lectoraat
Toegankelijkheid van het Recht
Duur
1 januari 2021 t/m 31 december 2023
Locatie
Rotterdam
Contact
Melanie Beck-Soeliman

Het doel van Samen Recht Vinden

Het project Samen Recht Vinden gaat ervoor zorgen dat het recht beter gaat werken voor de Zeeuwen.

SRV is een proeftuin die gericht gaat experimenteren met vormen om mensen en rechtspersonen met een rechtsbehoefte beter te bedienen. Met 'beter' bedoelen we dat voor Zeeuwse burgers problemen minder lang duren en minder geld kosten, en dat zij een oplossing als rechtvaardig ervaren. Het recht komt als het ware naar de mensen toe. 

Hoe pakt Inholland dit onderzoek aan?

Dit onderzoek wordt momenteel opgezet. Informatie over onze aanpak volgt. 

Wat is het belang voor het onderwijs?

Het Recht toegankelijk maken voor burgers. De bus SRV rijdt door Zeeland, op weg naar burgers. Met andere woorden, rechtshulpverleners komen naar de burgers toe. In deze bus kunnen ook stagiaires meerijden. Op deze manier kunnen stagiaires daadwerkelijk ervaren op welke wijze het recht toegankelijk wordt gemaakt. Ook kunnen hieruit afstudeeropdrachten uit voortvloeien.

Hoe wordt het werkveld betrokken?

In het project SRV zijn veel werkveld partners betrokken, zoals rechters, advocaten, ombudslieden, beleidsmakers, academici. Zij hebben allemaal het doel om het rechtsbestel beter te laten werken voor Zeeuwen met een rechtsbehoefte. 

Wat zijn de (verwachte) resultaten?

Het recht zal beter werken voor de Zeeuwen. Dat betekent dat er geen lang slepende juridische zaken meer zijn in Zeeland (uitzonderingen daargelaten). Zeeuwen hebben het gevoel dat het recht voor hen werkt.

"Samen Recht Vinden brengt het recht naar de mensen."

Werk samen met Melanie

Kom in contact en stel al je vragen

Telefoon
0615279272