Business, Finance & Law

Maatschappelijke veranderingen komen pas van de grond als ze bedrijfseconomisch, financieel en juridisch houdbaar zijn.

Bij het kenniscentrum Business, Finance & Law (BFL) werken we mee aan een duurzame leefomgeving en veerkrachtige samenleving. We geloven dat maatschappelijke veranderingen pas echt van de grond komen, als ze ook bedrijfseconomisch, financieel en juridisch houdbaar zijn. Dat is de reden waarom we complexe vraagstukken rond bijvoorbeeld duurzaam ondernemen, sociale veiligheid, bestaanszekerheid, toegankelijkheid van het recht en persoonlijk ondernemerschap integraal benaderen met de gecombineerde expertises van al onze lectoraten.

We richten ons op praktijkgericht onderzoek. Actuele, urgente vraagstukken van onze werkveldpartners vormen altijd het vertrekpunt. Zo kunnen we op basis van theorie, nader, kwalitatief zeer solide onderzoek en nieuw opgedane kennis toewerken naar oplossingen die ook echt in de praktijk toepasbaar zijn.

Ons kenniscentrum is een knooppunt van onderzoek, onderwijs en werkveld. Lectoren, (docent-)onderzoekers, studenten en professionals komen samen in kenniswerkplaatsen, zoals CDM@Airports, Delta Dreamers, Living Lab Duurzame Bedrijfsovername en Maak je wijk. Aan de hand van concrete onderzoeksprojecten ontwikkelen we in co-creatie nieuwe inzichten, concepten en oplossingen voor de pittige opgaven waar we regionaal, nationaal en internationaal voor staan.

Werk met ons samen aan praktijkgericht onderzoek

Als organisatie met een vraag

Ben je als bedrijf op zoek naar een duurzaam verdienmodel? Wil je als gemeente of maatschappelijk partner werken aan bijvoorbeeld veiligheid, leefbaarheid of bestaanszekerheid? Met kwalitatief goed praktijkgericht onderzoek brengen we je vraagstuk graag verder.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Esther Reith.

Als onderzoeker

Zet jij je kennis en vaardigheden graag in voor concrete vraagstukken rond duurzaamheid en veerkracht? Wil je met toegepast onderzoek daadwerkelijk iets betekenen in de praktijk? Sluit je aan bij onze onderzoeksgroep.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Esther Reith.

Als student

Ben je een tweede-, derde- of vierdejaars student binnen het domein BFL? Dan hebben we altijd wel interessante project-, stage- en afstudeeropdrachten voor je. Pak je kans om in contact te komen met bedrijven en andere organisaties en echt iets te betekenen voor hen. Zo bouw je nu al aan je professionele netwerk.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Esther Reith.

Als onderwijscollega

Ben jij bevlogen over jouw vakgebied? Wil jij je kennis verder ontwikkelen en ontdekken wat er speelt binnen de thema’s die jou interesseren? Laten we sparren over jouw ideeën.

Geïnteresseerd? Neem contact op met Esther Reith.

Nieuws over Business, Finance & Law

Werk samen met Business, Finance & Law

Stel je vragen aan Esther Reith