Ko Koens
Ko Koens

Ko Koens

lector
E-mail

 

Werk samen met Ko

Even voorstellen

Dr. Ko Koens is sinds februari lector van de onderzoekslijn New Urban Tourism  en daarmee onderdeel van de onderzoeksgroep Creative Business. Door urbanisatie en groeiend stedelijk toerisme neemt de druk op steden toe. Hoe vinden we een nieuwe balans tussen bezoekers en bewoners waarbij toerisme en sociale transformatie in wijken hand in hand kunnen gaan? Koens zoekt en analyseert internationaal goede voorbeelden en onderzoekt en beproeft lokaal nieuwe initiatieven vanuit de living labs van Inholland.

Samenwerken

Er is een grote behoefte aan kennis over hoe toerisme in harmonie kan worden gebracht met de sociaal-maatschappelijke vraagstukken in steden. Vandaar dat lector Ko Koens volop de samenwerking zoekt om die kennis te ontwikkelen, zoals met de Wageningen University & Research, Erasmus Universiteit Rotterdam en verschillende hogescholen, onder meer binnen het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality. Ook doet Ko graag een beroep op zijn internationale netwerk van onderzoekers, dat hij in de loop van de jaren heeft opgebouwd, onder andere dankzij meerdere Europese onderzoeksprojecten.

Meer over Ko Koens

Expertise

Ko Koens is actief als lector bij Hogeschool Inholland. Daarnaast werkt hij als Associate Professor Hotel en Facility bij de Breda University of Applied Sciences (BUas).

Ervaring

Ko Koens studeerde Sociale Geografie, Milieuwetenschappen en Sociale Psychologie. Hij promoveerde aan Leeds Beckett University in Groot-Brittannië met een proefschrift over de mate waarin township tourism bijdraagt aan lokale ontwikkeling. Bij BUas heeft Ko zich de afgelopen tijd gericht op overtoerisme en de ontwikkeling van duurzaam stedelijk toerisme. Ook deed hij onderzoek hiernaar voor de United Nations World Tourism Organization en is hij mede-auteur van het rapport hierover van deze organisatie. Verder is hij als onderzoeker verbonden aan het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality en aan de University of Johannesburg.

Over Ko

Ko woont met zijn partner en twee dochters in Breda. Hij is sociaal, nieuwsgierig en beschouwt vraagstukken graag vanuit uiteenlopende perspectieven, wat verklaart waarom hij graag associatief en interdisciplinair te werk gaat.

‘Mijn doel is dat we over vijf jaar bij Inholland een internationaal erkend kenniscentrum hebben opgebouwd voor stedelijk toerisme.’

 

Ko Koens, lector New Urban Tourism

Werk samen met Ko

Kom in contact en stel je vragen