Ko Koens
Ko Koens

Ko Koens

lector
Lectoraat
E-mail

 

English? Read more here

Even voorstellen

Dr. Ko Koens is sinds februari 2020 lector bij het lectoraat New Urban Tourism, waarmee hij deel uitmaakt van het kenniscentrum Creative Business. Door verstedelijking en snel groeiend stadstoerisme ondervinden steden toenemende druk. Hoe kunnen we een nieuwe balans vinden tussen bezoekers en bewoners, op zo'n manier dat toerisme en de maatschappelijke verandering van stadsbuurten hand in hand kunnen gaan? Koens streeft ernaar goede voorbeelden te vinden van projecten die in andere landen zijn uitgevoerd en deze te analyseren, en test in de living labs van Inholland nieuwe lokale initiatieven.

Samenwerken

Er is veel behoefte aan kennis over de vraag hoe toerisme op een harmonieuze manier kan worden ingepast in de maatschappelijke kwesties waar steden mee te kampen hebben. Professor Ko Koens streeft naar ontwikkeling van deze kennis in samenwerking met andere partijen, zoals Wageningen University & Research, Erasmus Universiteit Rotterdam en een aantal hogescholen. Deze samenwerking vindt onder meer plaats in het Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality. Ko schakelt ook graag het internationale netwerk van onderzoekers in dat hij in de loop der jaren heeft opgebouwd, bijvoorbeeld door middel van een aantal door de EU gefinancierde onderzoeksprojecten.

Meer over Ko Koens

Expertise

Ko Koens is lector aan Hogeschool Inholland. Daarnaast is hij hoofddocent Hotel and Facility aan Breda University of Applied Sciences (BUas).

Ervaring

Ko Koens heeft sociale geografie, milieuwetenschappen en sociale psychologie gestudeerd. Door Leeds Beckett University in Groot Brittannië is hem een PhD toegekend voor een proefschrift over de mate waarin sloppenwijktoerisme bijdraagt aan lokale ontwikkeling. In zijn werk bij BUas heeft Ko zich de afgelopen jaren gericht op overtoerisme en de ontwikkeling van duurzaam stadstoerisme. Tevens heeft hij over dit onderwerp onderzoek gedaan namens de Wereldorganisatie voor Toerisme van de Verenigde Naties en was hij medeauteur van het rapport van de organisatie over deze studie. Daarnaast is hij verbonden aan het Centre of Expertise Leisure, Tourism and Hospitality en aan de Universiteit van Johannesburg.

Over Ko

Ko woont met zijn partner en twee dochters in Breda. Hij is een zeer sociaal persoon die nieuwsgierig is naar de wereld en graag vraagstukken vanuit verschillende perspectieven beziet. Vandaar dat hij graag een associatieve en interdisciplinaire benadering volgt.

''Mijn doel is om in de komende vijf jaar een internationaal erkend expertisecentrum voor stadstoerisme op te zetten.''


Ko Koens, lector New Urban Tourism

Werk samen met Ko

Neem contact op met Ko en stel al je vragen