Accountancy voltijd

"Doordat je tijdens stages ziet hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast, gaan de vakken je ook meer aanspreken."

Oud-student Daisy de Koning - Accountancy

Oud-student Daisy over Accountancy

Daisy studeerde Accountancy: wat heeft zij geleerd en waar werkt zij nu?

Wanneer ben je afgestudeerd?
Juni 2014

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
Hogeschool Inholland had de opleiding die ik zocht, en een mooie locatie met een voor mij gunstige reistijd. Ook had ik leuke ervaringen tijdens de Open Dag.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
De studie was erg leerzaam. Door het volgen van de opleiding Accountancy heb ik een goede basis gekregen om te kunnen werken in de accountancy.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Je moet voornamelijk doorzettingsvermogen hebben, maar ook cijfermatig inzicht en communicatieve vaardigheden.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
Als je een toekomst in de accountancy wilt, dan is het zeker aan te raden om de opleiding Accountancy te volgen. Tijdens de opleiding leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om te kunnen starten in de praktijk.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding? 
Ik heb tijdens de opleiding Accountancy drie periodes stage gelopen, in het eerste, derde en vierde jaar. Tijdens deze stages heb ik kunnen zien hoe de theorie in de praktijk toegepast wordt. Hier leer je uiteindelijk toch het meeste van. Doordat je tijdens stages ziet hoe de theorie in de praktijk wordt toegepast, gaan de vakken je ook meer aanspreken.

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?
Ik schreef mijn scriptie in het vierde jaar van de opleiding bij een accountantskantoor, waar ik na mijn afstudeerperiode ben blijven werken. Vanwege de toekomstplannen van dit accountantskantoor heb ik besloten om van werkgever te veranderen.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Ik ben sinds januari 2015 werkzaam bij Verstegen accountants & adviseurs. Ik werk als assistent-accountant in de controlepraktijk, maar af en toe heb ik ook opdrachten in de samenstelpraktijk.

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Ik heb voor een baan bij Verstegen accountants en adviseurs gekozen, omdat ik denk dat ik bij dit kantoor veel kan leren. Het team is jong en de sfeer is informeel. Dit middelgrote kantoor heeft daarnaast een grote diversiteit aan klanten.

Welke kennis vanuit je opleiding breng je nu in praktijk?
De drie hoofdvakken die je vanaf het derde jaar van de opleiding volgt, zie je in de praktijk ook het meest terugkomen. Dit zijn de vakken externe verslaggeving, controlebeginselen en administratieve organisatie.

Waar zie je jezelf over 5 jaar?
Ik hoop dat ik over vijf jaar nog steeds bij Verstegen werkzaam ben en dat ik veel ervaring heb opgedaan in de accountancy.

Mijn gouden tip: Doorzetten, geef niet op! "Winnaars zijn verliezers die doorzetten.''

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228