Accountancy voltijd

Heb je vragen over deze opleiding, of over Inholland? Stel ze aan mij.

Vraag het een student

Het was een opluchting voor mij dat Inholland de mogelijkheid bood om pas aan het einde van het tweede jaar te kiezen tussen Accountancy en Finance & Control.

Hey hallo! Leuk dat je interesse hebt in de opleiding Accountancy bij Inholland!

Mijn naam is Wessel en ik ben 18 jaar oud. Ik heb mijn eerste jaar van deze studie achter de rug op hogeschool Inholland te Rotterdam en ik heb mijn propedeuse behaald. Ik heb vorig jaar (2022) examen gedaan op de havo met het profiel Economie & Maatschappij. Ik merkte op de havo dat ik het erg leuk vond om met cijfers bezig te zijn; wiskunde a, economie en vooral bedrijfseconomie waren dan ook mijn favoriete vakken.

Ik vond het erg spannend om voor een opleiding te kiezen, want hoe weet je nou of je wel echt de goede keuze maakt? Wat als je spijt krijgt en de opleiding uiteindelijk helemaal niet bij je past? Ik twijfelde erg tussen Accountancy en Finance & Control. Het was een opluchting voor mij dat Inholland de mogelijkheid bood om pas aan het einde van het tweede jaar de keuze te maken tussen deze 2 opleidingen. Daarnaast boden ze mij aan om het eerste jaar extra kennis op te doen over vakken van de business studies. Zo kwam ik erachter dat ik vakken als logistiek en marketing ook wel leuk vond.

Maar nu was de volgende vraag: trekt de school Inholland mij wel aan? Om daarachter te komen ben ik naar de Open Avond en proefstudeerdag geweest. De school trok mij gelijk heel erg aan, omdat de school niet al te groot is en lekker centraal ligt. Ook merkte ik gelijk een ontspannen en fijne sfeer.

Ik vond het fijn dat het eerste jaar zo algemeen was doordat de drie opleidingen nog gemengd waren, daardoor heb ik veel verschillende dingen geleerd. Na mijn eerste jaar heb ik voor de studierichting finance gekozen, omdat dit mij toch het meeste aantrok. Tijdens het schooljaar heb je tussentijdse gesprekken, waarbij je gaat kijken met je mentor welke opleiding het beste bij je past. Je gaat dus gezamenlijk kijken naar welke opleiding het beste bij je past. Ik heb heel veel zin in de rest van het tweede jaar en ben benieuwd wat deze opleiding mij nog allemaal te brengen heeft!

Ik raad Inholland zeker aan, omdat ze je echt behandelen als een individu en niet als een nummer. Ook zijn de leraren altijd goed bereikbaar en weet je altijd precies bij wie je moet zijn voor welke vraag. Als je om 10 uur s’ avonds nog een bericht stuurt naar een docent reageren zei meestal binnen een kwartier. Tot slot biedt Inholland je ook de mogelijkheid aan om je als persoon te ontwikkelen en aan bepaalde skills te werken. Dit kan je helpen in je persoonlijke leven of in de toekomst als je aan het werk gaat.

Heb je een vraag, bijvoorbeeld over de opleiding, de school, mijn ervaringen of andere

zaken? Dan is dit te plek om die vragen te stellen! Stuur mij een mailtje en ik zal zo

goed en zo snel mogelijk met een antwoord bij je terugkomen.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228