Associate degree Finance & Control voltijd

"De opleiding is een investering van twee jaar waarbij je heel veel kennis en ervaring opdoet."

Afgestudeerde Sarena Seesink

Wanneer ben je afgestudeerd?
Ik ben in juli 2013 afgestudeerd.

Waarom heb je destijds voor Inholland gekozen?
In 2011 ben ik op het mbo afgestudeerd bij het Da Vinci College in Dordrecht als gespecialiseerd pedagogisch werker. Na vijf maanden fulltime werken besloot ik een andere opleiding te volgen. Het is niet 'makkelijk' om van de werkvloer weer de schoolbanken in te gaan. Maar Hogeschool Inholland heeft in samenwerking met Da Vinci een tweejarig Associate degree Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie). De duur van de Associate degree was voor mij zeer aantrekkelijk.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
De opleiding heb ik als zeer positief en leerzaam ervaren. In twee jaar tijd krijg je een hoop informatie aangeboden. De docenten kwamen op mij zeer professioneel over. De ervaringen van de docenten zijn een waardevolle aanvulling op de theorie uit de boeken. De twee jaar gaan zeer snel voorbij. Ik heb alle lessen gevolgd en zorgde dat ik niet achter liep waardoor het tempo goed te doen is. Ook de stageperiode is een zeer belangrijk element in de opleiding omdat je de gelegenheid krijgt verbanden te leggen tussen de theorie en de praktijk.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Om van deze opleiding een succes te maken is het vooral belangrijk dat je actief bezig bent met de opleiding. Wanneer je alle lessen bijwoont en gebruik maakt van de thuisstudie kom je al een heel eind. Daarbij kan je het jezelf makkelijker maken wanneer je gebruik maakt van planningen. En voor de opleiding Bedrijfseconomie moet je natuurlijk wel iets met cijfers hebben.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
De opleiding is een investering van twee jaar waarbij je heel veel kennis en ervaring opdoet. De balans tussen theorie en praktijk (stage en projecten) heb ik als heel fijn ervaren. De docenten zijn zeer professioneel.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding?
In principe kun je overal stage lopen als je bedrijfseconomie studeert, zolang er maar een financiële afdeling aanwezig is. Ik heb stage gelopen bij een zorginstelling. Tijdens mijn stage heb ik vele facetten gezien van het toekomstige werkveld; van de administratie tot de taken van de controller. Voor mijn afstuderen heb ik onderzoek gedaan bij het kinderdagverblijf waar ik toen nog werkzaam was.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Ik ben werkzaam bij Stichting Het Spectrum te Dordrecht bij de Economische en Administratieve Dienst (EAD). Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Ik verzorg de facturatie aan debiteuren, betalingen aan crediteuren (en overige derden), bankboekingen, maandelijkse managementrapportages en onderhoud contacten met zowel debiteuren als crediteuren. Sinds ik werkzaam ben bij de EAD heb ik een aantal processen mogen digitaliseren zoals het inboeken van de bank (digitaal inlezen van bankafschriften) en ik heb een project mogen leiden voor de implementatie van ProActive (digitaal verwerken van inkoopfacturen).

Waarom heb je voor deze baan gekozen?
Ik heb voor deze baan gekozen omdat ik contact met klanten en leveranciers van groot belang vind. Mijn werkzaamheden zijn zoals eerder aangegeven heel divers, geen enkele dag is hetzelfde. Wat ook heel belangrijk is voor mij is dat ik de mogelijkheid heb om door te groeien. Momenteel volg ik een post-hbo-opleiding financial controller.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar zie ik mezelf in een andere (hogere) functie. Momenteel volg ik een opleiding om een hogere functie te mogen bekleden. Daarnaast hoop ik mezelf te kunnen specialiseren in belastingen, een opkomend thema in de zorg.

Wil jij weten waar je na je opleiding Associate degree Finance & Control met je diploma terecht kunt?

Bekijk de mogelijkheden

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228