Associate degree Finance & Control voltijd

Rekenen is voor jou geen opgave, het is een spel dat je graag speelt.

De opleiding Associate degree Finance & Control

Past Finance & Control: bedrijfseconomie bij jou?

Ontdek wat cijfers zeggen
Natuurlijk heb je gevoel voor cijfers. Anders haak je met deze pittige opleiding snel af. Met jouw analytisch vermogen en kritische blik ga jij vooral op zoek naar de wereld achter die cijfers: de bedrijfseconomie en alles wat daarbij komt kijken. Wat maakt een organisatie succesvol? Hoe speelt marketing een rol en wat kunnen medewerkers nog meer bijdragen? Kan een bedrijf ook over tien jaar geld verdienen? Welke investeringen zijn nodig om duurzamer te worden? In (financiële) data zoek jij naar antwoorden. Die antwoorden durf jij ook uit te dragen. Jij deelt jouw conclusies graag met anderen, je wilt hen te overtuigen. Ook als de boodschap minder leuk is. In jou schuilt een standvastige financial met een sterk ontwikkeld geweten.

Studieprogramma Finance & Control

De tweejarige Associate degree Finance & Control combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in twee jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De Associate degree Finance & Control is een tweejarige hbo-opleiding. In het eerste studiejaar volg je een onderwijsprogramma, dat bestaat uit vier onderwijsperiodes met elk een specifiek thema. In het tweede studiejaar volg je een half jaar colleges en doe je een aantal projecten. Daarna ga je een half jaar op stage. Tijdens deze stage voer je een praktijkopdracht uit. Die praktijkopdracht vormt jouw afstudeerproject. Want leren door te doen, daar leer je het snelste van.

 Studievormen
Je krijgt onderwijs in uiteenlopende vormen. Daarbij kun je denken aan: 

 • Colleges en workshops
 • Begeleid werken
 • Trainingen
 • Praktijkgerichte projecten
 • Groepsopdrachten
 • Gastcolleges en excursies
 • Werkveldbezoeken
 • Zelfstudie

Meer verdieping?
Ben je gefascineerd door cijfers en de wereld van geld, spreekt het programma jou aan en wil je je hier meer in verdiepen? Kijk dan eens bij de bachelor Finance & Control: Bedrijfseconomie.

Jaar 1 - Propedeuse

Eerste jaar

De Associate degree Bedrijfseconomie is een tweejarige hbo-opleiding. In het eerste studiejaar volg je een onderwijsprogramma, dat bestaat uit vier onderwijsperiodes met elk een specifiek thema. 

Kennismaken
In het eerste jaar maak je in brede zin kennis met het vakgebied van de financial controller. Je volgt vier blokken onderwijs van ieder tien weken, elk met een specifiek thema. Deze bestaan uit colleges, workshops, projecten en tentamens rond onderwerpen als bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie en ICT. 

Vakken

BedrijfseconomieBedrijfsadministratieProcesmanagementAutomatisering (Excel, ERP, SAP, Navision)Communicatie ( mondeling en schriftelijk)

Jaar 2 - Verdiepen

Tweede jaar

Het tweede jaar is gesplitst in twee keer twee blokken onderwijs. De eerste twee blokken werk je aan projecten, tentamens en workshops rondom bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, SAP en communicatie. De focus ligt dus nog altijd op jouw brede ontwikkeling, waarbij de problemen complexer worden en jouw aandeel in de oplossing ervan groter wordt. De laatste twee blokken volg je de laatste colleges, gecombineerd met een stage en een opdracht in het werkveld. Die opdracht vormt de basis van je afstuderen. 

Stage
Er is geen betere manier om je kennis in de praktijk te toetsen dan door stage te lopen bij organisaties in de branche waarin je straks werkzaam zult zijn. Je krijgt tegelijkertijd de verantwoordelijkheid die hoort bij een echte baan, en de begeleiding van je opleiding. Zo kun je onderzoeken waar jouw professionele talenten liggen, en waar je uitdagingen. 

In het tweede jaar loop je daarom stage. Je werkt mee in een overheidsinstelling, een grote onderneming of het midden- en kleinbedrijf. Hier doe je praktijkervaring op in onder meer: 

 • Het werken op een financiële afdeling
 • Het analyseren van gegevens
 • Het assisteren bij het opstellen van managementrapportages 

Afstuderen
Gedurende de laatste tien weken van je studie werk je aan je praktijkopdracht. Dit is je afstudeerproduct. Op grond van je kennis en een onderzoek adviseer je een bedrijf over mogelijkheden op het gebied van bedrijfseconomische vraagstukken. Hierbij pas je alle eerder opgedane kennis en vaardigheden concreet toe.

Open Avond woensdag 13 december

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Associate degree Finance & Control

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag. In het eerste halfjaar ondersteunen ook tweedejaarsstudenten jou.

Stage

In het tweede jaar loop je stage, zodat je kunt onderzoeken waar jouw professionele talenten en uitdagingen liggen. Je werkt dan mee in een overheidsinstelling, een grote onderneming of het midden- en kleinbedrijf. Hier doe je praktijkervaring op in onder meer:

 • het werken op een financiële afdeling;
 • het analyseren van gegevens;
 • en het assisteren bij het opstellen van managementrapportages.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Associate degree Finance & Control voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228