Business IT & Management voltijd

"Als je de spil wil zijn tussen IT en de gebruiker moet je zeker eens een kijkje nemen bij onze opleiding."

Docent Fatiha Ait Ali

Mijn naam is Fatiha Ait Ali en ik geef les bij de opleiding Business IT & Management in Diemen. Ik ben in dienst bij Inholland sinds 2019.

In welke vakken geef je les?
Ik geef de leukste vakken van de opleiding! Bijvoorbeeld Basiskennis ICT, Datamodelleren en Probleem- & Veranderingsanalyse maar ook Stagevoorbereiding. Ook geef ik soms IT-vakken bij andere opleidingen.

In welke leerjaren geef je les?
Ik geef voornamelijk les in het eerste en tweede jaar van de opleiding. In deze jaren leggen de studenten echt een kennisbasis. In het derde jaar gaan ze op stage. Daar speel ik een belangrijke rol in als stagecoördinator.

Welke opleiding(en) heb je zelf gevolgd?
Ik heb van alles gestudeerd. Vers van de havo heb ik mijn propedeuse gehaald aan de opleiding Pedagogiek. Dat was niet helemaal wat ik ervan verwacht had dus ben doorgegaan naar de Universiteit van Amsterdam. Daar heb ik mijn Bachelor Communicatiewetenschap gedaan. In het derde jaar heb ik een Minor Finance bij de opleiding Bedrijfskunde gedaan. Tenslotte heb ik met de afstudeerrichting Commerciële Communicatie en Voorlichting mijn Master afgerond in 2011.

Heb je bij andere bedrijven of scholen gewerkt voordat je docent werd bij Inholland?
Voordat ik bij Inholland werkte, heb ik als strategy consultant en projectmanager gewerkt bij heel veel verschillende organisaties. Hier is mijn voorliefde voor IT ontwikkeld, omdat ik als consultant en projectmanager snel een specialisatie ontwikkelde voor  IT projecten.

Heb je op dit moment overige activiteiten, werkzaamheden of banen naast je docentschap bij Inholland die relevant zijn voor het vakgebied waarin je les geeft?

Ik ben altijd bezig met mijn vakgebied en omdat ik als stagecoordinator en stagebegeleider bij veel verschillende bedrijven komen heb ik veel contact met mensen uit het vakgebied en ben ik op de hoogte van allerlei nieuwe ontwikkelingen.

Heb je binnen Inholland naast het docentschap ook nog een andere rol?
Naast mijn werkzaamheden als docent ben ik ook propedeusecoördinator. En ik ben stagecoördinator, dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het hele traject rondom de stage.

Welk type student kiest voor deze opleiding?
Studenten die deze opleiding kiezen zijn studenten die interesse hebben in bedrijfsprocessen, management en IT, maar niet in de 'harde' IT, zoals programmeren. Als je interesse hebt in wat IT voor bedrijven kan betekenen en als je de spil wilt zijn tussen IT en de gebruiker, dan moet je zeker eens komen praten op een open Dag of een keer meedoen met het proefstuderen.

Op welke manier heb je binnen jouw opleiding contact met de studenten?
Er kan telkens een student binnenlopen met een vraag. De opendeurcultuur is typerend voor onze opleiding. Het persoonlijk contact tussen student en docent is goed. Studenten kennen de docenten snel en omgekeerd kennen de docenten de studenten. Je kunt bij ons niet anoniem rondlopen.

Waar komen studenten over het algemeen terecht na deze studie?
Afgestudeerden komen in feite overal terecht; vrijwel geen enkel bedrijf kan immers zonder IT.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228