Business IT & Management voltijd

Heeft een organisatie de ICT op orde? Dan werkt die slimmer, sneller en beter. En dat allemaal door jouw inbreng!

Hbo Business IT & Management

Voor wie

Jij:

 • Wil samen met anderen aan Business en ICT vraagstukken werken;
 • Wil technologie en creativiteit combineren;
 • Bent geïnteresseerd bent in digitale oplossingen;
 • Wil organisaties helpen om slimmer, sneller en beter te werken
 • Wil tijdens je opleiding al veel praktijkervaring opdoen in projecten, minoren (keuzeprogramma) en stage (in het buitenland)
 • Kiest voor een opleiding met grote baanzekerheid, uitstekende carrièremogelijkheden en uitzicht op een goed salaris.

Stel je voor dat je bedrijven kunt helpen om slimmer te werken en hun klanttevredenheid kunt vergroten door data te analyseren. Je helpt bedrijven in het bereiken van betere resultaten door op een slimme manier met data om te gaan. Leer hoe je ICT oplossingen ontwerpt en bouwt zodat bedrijven nog beter voorbereid zijn op de toekomst

Na het afronden van BIM opleiding ontvang je het diploma Business IT & Management en heb je de titel Bachelor of Science.

Studieprogramma Business IT & Management

De vierjarige opleiding Business IT & Management combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in vier jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Met je diploma van deze opleiding kun je straks bij elke organisatie terecht! Voorlopig blijft er namelijk een groot tekort aan ICT'ers. De technologische ontwikkelingen gaan heel snel. Daardoor is er altijd vraag naar up-to-date gekwalificeerde professionals. Bij Inholland volgen we de ontwikkelingen in het werkveld op de voet. Ook hebben we veel contact met bedrijven uit de regio. Daardoor sluiten jouw lessen goed aan op de snel veranderende praktijk.

Praktijk
Je leert veel door gastcolleges van professionals en doordat je bedrijven bezoekt. In je stage maak je kennis met jouw toekomstige werkveld. Waar je carrière maakt? Kies maar! Geen enkele organisatie kan zonder goede ICT('ers).

Studievormen

 • Theorie
  Wil je een vak leren? Begin bij de theorie! Volg hoorcolleges en doe mee aan werkcolleges. En laat zien dat je de studiestof beheerst in je tentamen, opdracht, verslag en/of presentatie.
 • Projecten
  Pas je theoriekennis en nieuwe vaardigheden toe in praktijkopdrachten. Doordat je werkt in een groep, moet je veel samenwerken voor een goed resultaat. Natuurlijk krijg je daarbij persoonlijke begeleiding van je docenten en studiebegeleider.
 • Praktijk
  Leer het 'echte werk' in opdrachten en projecten van bedrijven. Bijvoorbeeld tijdens je stage in het derde en vierde jaar. Zin in een buitenlandse avontuur? Grijp je kans tijdens je stage! Want je kiest zelf je stagebedrijf.
 • Onderzoek
  Doe tijdens je afstudeerstage in het vierde jaar zelfstandig onderzoek bij een bedrijf. Zo word jij specialist op een onderwerp dat jou interesseert.

Twijfel je nog?
Ligt jouw hart bij de ICT, maar weet je nog niet precies wat je ermee wilt? Combineer deze opleiding dan met een baan als je kiest voor de deeltijdvariant. Of kijk eens naar de andere Inholland-opleidingen voor ICT-talenten:

Jaar 1 - Propedeuse

Volg vakken, practica en groepsopdrachten op het gebied van beheer, data, bedrijfsprocessen en organisatiekunde

In het eerste jaar leer je het werkveld kennen. Je leert waar ICT en bedrijfsprocessen elkaar raken. Gebruik je nieuwe kennis en vaardigheden in projecten en oefen meteen met het oplossen van echte bedrijfsproblemen!

Vakken en projecten
Bij de vakken in jaar 1 is de collegestof overzichtelijk en goed afgebakend zodat je je goed kunt voorbereiden op de tentamens.In de projecten herken je altijd veel van de vakken die je hebt gehad. Je richt je op de dingen die je later moet kunnen in je werk, bijvoorbeeld presenteren, plannen schrijven en projectmatig werken.

Vakken op het gebied van:

 • Bedrijfskunde
 • Programmeren
 • Databases
 • Processen
 • Basis kennis- en vaardigheden ICT

 

Jaar 2 - Verdiepen

Tweede jaar

Breid je kennis uit, zowel in bedrijfskunde als ICT en leer meer over onderwerpen zoals het aansturen van een project, business intelligence, datamodelleren en agile werken. Laat in verschillende projecten zien dat je ook met de nieuwe theorie kunt werken. 

In de projecten leer je samen met andere studenten ondernemender werken en denken. Je leert om kansen te pakken en door te zetten. Door vakken als debatteren leer je om te luisteren naar anderen en om met argumenten jouw mening te onderbouwen.

Vakken op het gebied van:

 • Databases
 • Procesanalyse
 • Requirements
 • Business Intelligence 
 • Agile / Scrum
 • Programmeren (verdieping)
 • Data- en procesanalyse (verdieping)
 • Bedrijfskunde (verdieping)

Jaar 3 - Stage

Derde jaar

Bij de opleiding Business IT & Management heb je steeds contact met de praktijk. Ook in jaar 3 krijg je gastcolleges van IT-professionals en voer je praktijkprojecten uit samen met andere studenten. In het derde jaar begint het echte werk. Dan loop je vijf maanden stage. Leer het bedrijf van jouw keuze en de werkprocessen van binnenuit kennen. Een docent en een medewerker van het bedrijf begeleiden je daarbij. Je krijgt al snel veel verantwoordelijkheid. Want we vertrouwen erop dat jij je werk grotendeels zelfstandig uit kunt voeren. Zet die ervaring meteen maar op je cv. Welke stageopdracht je uitvoert en waar je dit doet? Dat kies je zelf. Dankzij goede contacten in de regio helpt Inholland je om jouw ideale match te vinden.

Afstudeerrichtingen
Kies in de tweede helft van het jaar je specialisatie. Welke van de volgende richtingen vind jij het interessantste?

 • Informatiemanagement en Beleid (in Diemen)
 • Data Driven Management (in Diemen)
 • Data Science for Business IT (in Alkmaar)
 • Business Process Management (in Alkmaar)

Keuzeonderwijs
Waar wil jij nog meer over leren? In goed overleg met je studiebegeleiders kun je een minor volgen op andere plekken binnen Inholland, bij een andere hogeschool of bij een universiteit. Of studeer een halfjaar in het buitenland.

Overleg je wensen en interesses op tijd met je studiebegeleider. Die helpt je graag, zodat jij jezelf straks een gespecialiseerde professional mag noemen. Op een gebied dat jij interessant vindt!

Jaar 4 - Afstuderen

Vierde jaar

Afstudeer richtingen
Kies in de tweede helft van het jaar je specialisatie. Welke van de volgende richtingen vind jij het interessantste?

 • Informatiemanagement en Beleid (in Diemen)
 • Data Driven Management (in Diemen)
 • Data Science for Business IT (in Alkmaar)
 • Business Process Management (in Alkmaar)

Keuzeonderwijs
Waar wil jij nog meer over leren? In goed overleg met je studiebegeleiders kun je een minor volgen op andere plekken binnen Inholland, bij een andere hogeschool of bij een universiteit. Of studeer een halfjaar in het buitenland.

Overleg je wensen en interesses op tijd met je studiebegeleider. Die helpt je graag, zodat jij jezelf straks een gespecialiseerde professional mag noemen. Op een gebied dat jij interessant vindt!

Ook dit jaar kies je een afstudeerrichting. In het laatste halfjaar rond je je opleiding af met een afstudeerstage. Je voert zelfstandig onderzoek uit binnen je stagebedrijf. Bewijs dat jij een echte ICT-specialist bent geworden!

Wil jij afstuderen bij toonaangevende bedrijven? 

Bachelor of Science
Ben je afgestudeerd, dan mag je jezelf Bachelor of Science noemen. Daarmee kun je uiteindelijk bij ieder willekeurig bedrijf aan de slag. Jij verbetert informatiesystemen van bedrijven. En daar ben je onwijs goed in. 

“Ik kan mijn docenten áltijd vragen stellen, ze staan altijd voor me klaar. Het vak Bedrijfskunde is voor mij bijvoorbeeld best wel pittig. Een van m’n docenten heeft een whatsappgroepje waarin je om hulp kunt vragen, net zo lang tot je het snapt.”

Ivo van der Voort, student Business IT & Management

Lees zijn verhaal

Open Avond 6 november

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Business IT & Management

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe de opleiding in elkaar zit, dat je de juiste skills hebt om goed te kunnen studeren. Iedere student heeft een studiebegeleider die daarbij helpt. Je voert individuele gesprekken maar hebt ook lessen met de hele klas. Heb je specifieke leerproblemen? Dan kun je ook terecht bij de studentendecaan.

 

 

 

Studeren in het buitenland?

Studeren in het buitenland verruimt je blik, vergroot je kennis en biedt je een ervaring waar je je leven lang profijt van hebt. Via Inholland kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Je kunt zelfs terecht in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten. Je staat er in zo'n avontuur natuurlijk niet alleen voor; je krijgt van ons uitgebreide begeleiding. Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die pakt niemand je meer af.

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Business IT & Management voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228