Business Studies voltijd

Commerciële economie studeren? Kies voor Business Studies met afstudeerrichting Marketing!

Commerciële economie

Wat is commerciële economie?

Je hebt het vast gemerkt: bij het zoeken naar een vervolgopleiding hbo economie kun je kiezen uit verschillende specialisaties of afstudeerrichtingen, zoals 'commerciële economie'. We begrijpen dat het soms best overweldigend kan zijn, zo'n studiekeuze. We leggen daarom graag de betekenis aan je uit, zodat jij straks de juiste keuze maakt.

Goed om te weten: bij ons kun je commerciële economie volgen door te kiezen voor de afstudeerrichting Marketing van onze opleiding Business Studies. Daarmee heb je een brede economische basis, wat jou zeer aantrekkelijk maakt voor de huidige arbeidsmarkt.

Hbo commerciele economie

Commerciële economie: de betekenis van dit vakgebied

De letterlijke definitie van commerciële economie is: het onderdeel van de economie dat zich toelegt op het ondernemingsbeleid dat direct of indirect in relatie staat tot de beheersing en voorziening van voor de onderneming relevante markten. Een belangrijk onderdeel van dit vakgebied is marketing.

De hbo-opleiding commerciële economie leidt je op voor marketing-, accountmanagement- en projectmanagementfuncties in het bedrijfsleven. Wil je leren hoe je bestaande en nieuwe klantrelaties kunt managen en een strategisch marketingbeleid voor (internationale) organisaties ontwikkelt? Kies dan voor een studie commerciële economie.

Op zoek naar een opleiding commerciële economie op hbo-niveau?

Kies voor Business Studies met de afstudeerrichting Marketing.

Lees meer over Business Studies

Veelgestelde vragen over hbo commerciële economie

Hier vind je de meest gestelde vragen over de opleiding commerciële economie. Lees meer over de vakken, locaties, toelatingseisen, afstuderen en de verschillen ten opzichte van vergelijkbare opleidingen.

Als je commerciële economie gaat studeren, welke vakken krijg je dan?

Met vakken als strategie en beleid, internationale economie en marketing leg je in de eerste twee jaren van de economische opleiding Business Studies hbo een brede basis, waarna je in het derde jaar kiest voor een specifieke afstudeerrichting waarmee je je gaat specialiseren. 

Vind je het vakgebied commerciële economie interessant? Dan past de afstudeerrichting Marketing het beste bij je. Met vakken zoals e-business & onlinemarketing, global sales & accountmanagement, strategische marketingplanning en marketingcommunicatie & branding leiden we je op voor een breed aantal functies.

Kun je de opleiding commerciële economie in de buurt van Rotterdam, Amsterdam of Den Haag volgen?

Je kunt commerciële economie op verschillende locaties in Nederland studeren. Woon je in de buurt van Rotterdam, Amsterdam of Den Haag?

Kijk waar je onze brede opleiding Business Studies kunt volgen

Wat zijn de toelatingseisen voor commerciële economie?

Voor commerciële economie gelden dezelfde toelatingseisen als voor alle economische hbo-opleidingen. Om te kunnen starten heb je minimaal een diploma havo, vwo of mbo-4 nodig.

Bekijk de toelatingseisen voor Business Studies

Is het opleveren van een scriptie bij commerciële economie ook onderdeel van je afstudeeropdracht?

In het derde en vierde studiejaar van onze economische hbo-opleiding ga je je specialiseren. Wil je afstuderen in commerciële economie? Kies dan voor de afstudeerrichting Marketing van Business Studies. Je eindopdracht bestaat uit een zelfstandig onderzoek en het opstellen van een commerciële economie scriptie.

Lees alles over afstuderen in het vierde jaar van Business Studies

Wat zijn de verschillen tussen commerciële economie, commerciële sporteconomie en sportmarketing?

Ben je geïnteresseerd in hbo commerciële economie en spreekt de sportbranche je aan? Dan kun je je daarin direct al specialiseren door te kiezen voor een opleiding commerciële sporteconomie. Of je bepaalt op een later moment welke kant je op wilt met een afstudeerrichting zoals sportmarketing.

Nadeel is dat je in dat geval al je pijlen op een baan in de zakelijke sportwereld hebt gericht. Met Business Studies houd je alle opties nog open. En wil je je al tijdens je opleiding verdiepen in de sportbranche? Kies er dan voor om bijvoorbeeld al je stages en praktijkgerichte (afstudeer)opdrachten in de sportbranche te vervullen.

Wat zijn de verschillen tussen commerciële economie, digital business concepts en leisure management?

Bij andere hogescholen kun je bij de opleiding commerciële economie soms al direct kiezen voor een specialisme, zoals digital business concepts of leisure management. Digital business concepts is een digital marketing opleiding, waarbij je leert om digitale concepten te ontwerpen en vermarkten. Je kunt daarna bijvoorbeeld terecht bij digital agencies of innovatieafdelingen van bedrijven. Met leisure management leer je vrije tijd voor anderen interessant te maken en te houden en vervul je na je opleiding een commerciële functie vervullen bij een organisatie die zich richt op de vrije tijd van consumenten.

Wij hebben onze opleiding Business Studies bewust breed ingestoken, zodat jij met je diploma op zak nog alle kanten op kan. Met onze economie-opleiding kun je terecht bij elk type organisatie in de branche die jou het meest aanspreekt. Grotere kans dus dat jij uiteindelijke die baan vindt die helemaal bij jou past.

Na je hbo-opleiding commerciële economie

Je krijgt een titel mee als je commerciële economie bij Inholland hebt afgerond: je mag jezelf daarna Bachelor of Arts noemen! Nu staan de deuren naar allerlei interessante banen voor je open, want met jouw brede opleiding ben je in het bedrijfsleven multi-inzetbaar.

Commerciele economie salaris

Commerciële economie beroepen

Wat kun je worden met commerciële economie? Na je opleiding Business Studies met afstudeerrichting Marketing kun je aan de slag in allerlei banen.

Met je diploma hbo bachelor commerciële economie op zak ben je een professional met een eigen visie op de markt en een creatieve, doortastende, ondernemende houding. Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor kansen in het bedrijfsleven en bent breed inzetbaar. Je beroepsprofiel hangt af van je afstudeerrichting. 

Als je deze opleiding hebt afgerond, wat is dan je baankans? Met de competenties die je met commerciële economie hebt opgedaan, ligt de wereld aan je voeten. Kijk voor welke beroepen en functies je in aanmerking komt met de afstudeerrichting Marketing van de opleiding Business Studies.

Startsalaris hbo commerciele economie

Commerciële economie salaris

Op welk startsalaris kun je met commerciële economie rekenen? Het gemiddelde startsalaris hbo commerciële economie is € 2.320 bruto per maand.

En dat is nog maar het begin, want met verschillende doorgroeimogelijkheden in het vooruitzicht kun je ook in je verdere carrière een aantrekkelijk salaris verwachten. Genoeg redenen dus om te kiezen voor commerciële economie.

Bron: Hbo Keuzegids 2019

Open Dag 14 december

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!