Business Studies voltijd

Leer alle aspecten van ondernemen met de breedste bedrijfskundige opleiding.

Hbo Business Studies

Voor wie

Jij wilt succes hebben in het (internationale) bedrijfsleven en geld verdienen met goede businessplannen. Misschien weet je nu al waar: bij een grote multinational, een kleiner bedrijf of zelfs in het buitenland. Of je wilt je vooral richten op een bepaald soort werk: producten promoten of het werk van een onderneming slim organiseren. En wie weet droom je ervan zelf ondernemer te worden. Hoe scherp of onduidelijk jouw toekomstbeeld ook is, het maakt niet uit. Business Studies is dé plek om te ontdekken wat het bedrijfsleven inhoudt én te ervaren wat het beste bij je past. En dat zo veel mogelijk in de praktijk.

De eerste twee jaar oriënteer jij je breed aan de hand van verschillende praktijkopdrachten. Daarna kun je keuzes maken en je eigen route uitstippelen. Natuurlijk is dat spannend. Daarom begeleiden en coachen wij jou de komende jaren. We moedigen je aan actief samen te werken met studenten aan praktijkopdrachten. Het zijn pittige vraagstukken van bedrijven. Maar daarvoor durf je uiteindelijk oplossingen te ontwikkelen en uit te proberen. En ondertussen durf je ook je talenten te volgen en je verder te specialiseren. Ben jij zo ondernemend? Dan is Business Studies iets voor jou.

Past dit bij jou? Bekijk hieronder het studieprogramma van Business Studies.

Studieprogramma Business Studies hbo

Bij Business Studies begin je breed en ga je je steeds meer specialiseren. Je leert hoe een onderneming werkt en welk soort werk daar allemaal bij komt kijken. Je gaat na hoe een onderneming nog beter kan presteren. En je bedenkt concepten voor een duurzame onderneming. En dat allemaal in de praktijk.

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

Wat Business Studies zo leuk maakt? We geven je de komende vier jaar alle ruimte en hulp om te ontdekken welk werk in het (internationale) bedrijfsleven voor jou aantrekkelijk is. Je krijgt de eerste twee jaar de tijd om je te oriënteren in alle aspecten van het (internationale) bedrijfsleven. Dat maakt dat je met extra plezier studeert en later gaat werken.

Eerste jaar: breed beginnen
Het eerste jaar van deze bedrijfskundige opleiding start je samen met studenten van Finance & Control en Accountancy. Je leert meteen alle kanten van een onderneming kennen.

Tweede jaar: verdiepen in ondernemingen
Aan het einde van het eerste, gezamenlijke jaar met Finance & Control en Accountancy maak je de keuze: met welke opleiding ga je verder? Blijf je bij Business Studies, dan leer je in het tweede jaar hoe een (internationaal) bedrijf wordt gerund en welk verbeter- of veranderadvies je kunt geven aan de hand van een actueel vraagstuk van een bedrijf.

Derde en vierde jaar: jouw voorkeur kiezen
In het eerste en tweede studiejaar heb je (uitgebreid) kennis gemaakt met alle aspecten van een organisatie; van Marketing tot HRM, van Management tot Logistiek, van Finance tot Ondernemerschap. Je weet nu waar je over praat en je kunt een bewuste keuze maken waar je je verder in wilt specialiseren. Dat kan in één richting zijn maar je kunt ook kiezen voor een combinatie.

Je werkt aan vraagstukken rechtstreeks uit de praktijk. Bijvoorbeeld rond duurzaamheid of andere thema’s die in het werkveld steeds belangrijker worden. Denk bijvoorbeeld aan businessmodellen voor mode om kleding te hergebruiken of duurzaam te produceren of manieren om een bedrijf milieuvriendelijker te maken.

Samen met andere studenten (van jouw opleiding of van verschillende opleidingen) ga je aan de slag met deze vraagstukken. Zo leer je allerlei belangrijke, professionele vaardigheden, zoals leidinggeven, werken in teamverband, communiceren en creatief denken.

Jaar 1 - Propedeuse

Eerste jaar

Brede basis
Je hebt gekozen voor de breedste bedrijfskundige opleiding van Nederland. Dat merk je in je eerste studiejaar. Je volgt dit programma samen met studenten van Finance & Control en Accountancy. Je leert alle kanten van een onderneming kennen aan de hand van enkele gezamenlijke, praktijkgerichte opdrachten. Bijvoorbeeld:
• Magazine maken
Jij gaat ontdekken wat het bedrijfsleven inhoudt. Welk werk en welke processen komen daar allemaal bij kijken? Dit doe je heel praktisch door een magazine te maken over een echt bedrijf voor mensen die daar nieuw komen werken.
• Businessgame
Je runt een fictieve organisatie tijdens een businessgame en ontwikkelt een online visualisatie om te laten zien hoe het bedrijf nog beter kan presteren.
• Duurzaam concept
Je eerdere ervaring van dit eerste jaar kun je heel goed gebruiken voor de volgende opdracht: bedenk zelf een duurzaam concept voor een bedrijf en presenteer dat voor een vakjury.

Theorie
Voor al deze praktijkopdrachten geven we je de theorie die je meteen kunt toepassen. Bijvoorbeeld over marketing, algemene economie en personeelsbeleid (HRM).

Vaardigheden
Daarnaast werk je het hele jaar aan algemene vaardigheden die je in het bedrijfsleven nodig hebt. Denk aan communiceren, presenteren, vraagstukken en oplossingen onderzoeken en samenwerken.


Vakken en bedrijfsvraagstukken

MarketingOndernemenLogistiekBedrijfseconomieHoe organiseer ik een evenement?Hoe maak ik een businessplan?

Jaar 2 - Verdiepen

Tweede jaar

Aan het einde van het eerste jaar heb je jouw keuze gemaakt: stap je over naar Finance & Control en Accountancy of ga je verder met Business Studies? Kies je voor Business Studies, dan ga je aan de slag met echte cases van (internationale) bedrijven. Hoe functioneren ze, met welk plan help je ze verder?

Praktijkervaring
Aan het eind van jouw tweede studiejaar ga jij je specialiseren. Om beter te kunnen kiezen kun je een stage lopen of op een andere manier praktijkkennis op doen. Zo zie je welke kant van het bedrijfsleven jou het meeste aanspreekt.

Vakken en opdrachten

Een exportplan maken voor een bedrijfInternationale marketingInternationaal managementConsultancyopdracht voor een bedrijfStatistiekVeranderkundeProfessionele vaardigheden

Jaar 3 - Specialisatie

Derde jaar - Specialiseren

De eerste twee studiejaren zitten erop. Je hebt een goed beeld van het werkveld. Misschien weet je al wat jij het leukste vindt en het beste kunt en wat jouw specialisatie wordt.

Je eigen studieroute
Vanaf jouw derde jaar ga jij je specialiseren. Zo kun je je bijvoorbeeld focussen op marketing, op het managen van een bedrijf, op logistieke processen, op financiën en verzekeren of op het ondersteunen van medewerkers in een bedrijf. Of je kiest voor ondernemerschap. Een combinatie is ook mogelijk.

Je volgt je eigen studieroute door opdrachten te kiezen die passen bij jouw gekozen richting. Je werkt dan aan echte praktijkcases: vraagstukken waar bedrijven een oplossing voor zoeken.

Ook kun je kiezen om binnen een ‘multidisciplinair’ team van studenten van verschillende opleidingen oplossingen te ontwikkelen, te testen en aan te scherpen en zo eventueel een business op te zetten. Vaak zijn die oplossingen net zo verrassend voor ons als voor jou.

Door deze praktijkopdrachten ontwikkel jij je razendsnel, als professional én als mens. Je leert onder meer initiatief te nemen, vraagstukken kritisch te onderzoeken, samen te werken, creatief te denken en jouw kennis in de praktijk toe te passen.

Wil je je internationaal oriënteren? Kies er dan voor om in het buitenland te studeren of er stage te lopen: een prachtige, leerzame stap voor jou als professional én als mens.

Jaar 3 - Stage

Derde jaar - Praktijkervaring

In het derde jaar doe je twintig weken praktijkervaring op, bijvoorbeeld door een stage. Je ervaart dan helemaal goed hoe een organisatie functioneert en wat jij daarin kunt betekenen. Niet alleen de theorie die je hebt geleerd komt daarbij goed van pas, maar ook jouw vaardigheden die je hebt opgedaan bij praktijkopdrachten. Je zult merken hoe belangrijk het is om multidisciplinair te kunnen samenwerken en om breder te kunnen kijken dan alleen jouw specialisatie.

Je voert een praktijkgericht onderzoek uit. Zet bijvoorbeeld een plan op voor een nieuwe afdeling of product. Maak een marketingplan voor een organisatie of merk. Of geef advies over het personeelsbeleid, over duurzamer ondernemen of om jongeren te werven.

Waar wil jij ervaring opdoen?
Je kunt zelf bepalen waar je praktijkervaring wilt opdoen of gaat stagelopen. Kies je voor een grote of juist een kleine organisatie? Inholland beschikt eventueel over een databank met vacatures van nationale en internationale (stage)bedrijven.

Jaar 4 - Afstuderen

Vierde jaar

Met Business Studies heb je je eigen weg kunnen volgen en de businessprofessional in jezelf leren kennen. Misschien kom je uit op marketing of human resources (HR) of ben je een geboren ondernemer. In het vierde jaar laat je zien welke kennis en kunde je hebt opgedaan. Je pakt zelfstandig een businessopdracht op bij een organisatie uit de zakelijke praktijk. Je voert een opdracht uit, doet daar onderzoek voor en werkt dit uit in een concreet product/plan voor de organisatie. Dit zou bijvoorbeeld een verbeterplan voor een (logistiek) proces kunnen zijn, een handboek nieuwe medewerkers, een marketingcommunicatieplan, een ondernemingsplan, etc.

Bachelor of Arts
Heb je je opleiding Business Studies met succes afgerond? Gefeliciteerd, je mag jezelf Bachelor of Arts noemen.

Vind jij de opleiding Business Studies interessant?

Dan vind je het vast ook leuk om onze social media kanalen te volgen.

Op Instagram geven we jou een kijkje achter de schermen en nemen studenten jou mee in hun ervaring met de opleiding.

Kom 5 juni naar de Open Avond

Meld je aan!

Leuke opleiding?

Op de hoogte blijven?

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit hbo Business Studies

Studiebegeleiding

Bij Business Studies draait het om persoonlijke aandacht. We geloven dat iedere student uniek is en gunnen iedereen een persoonlijke studieroute die helemaal past bij de eigen wensen en talenten. Daarom willen we jou ook goed leren kennen. Business Studies heeft kleinschalige locaties, met ieder een eigen, vertrouwde sfeer, waar studenten en docenten elkaar bij naam kennen en altijd open staan voor een gesprek. Je krijgt een eigen coach die jou begeleidt: eerst wekelijks en gestructureerd, daarna losser omdat jij je steeds zelfstandiger en vertrouwder gaat voelen als aankomend professional. Wees welkom in onze hechte community.

Nieuws vanuit de opleiding Business Studies

Lijkt dit je een leuke opleiding?

We houden je graag op de hoogte van de opleiding Business Studies voltijd. Zo kun je ontdekken of de opleiding bij jou past en helpen we je bij je studiekeuze. Laat je e-mailadres achter en wij doen de rest.

Heb je vragen over Business Studies hbo?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228