Business Studies voltijd

"De structuur is heel prettig."

Student Dion van den Berge

Op de middelbare school ben ik in het eerste jaar van vwo naar vmbo gegaan. Na mijn mbo-opleiding International Business Studies keek ik daarom wel wat op tegen het opleidingsniveau. Op de open dag kwam dat ook aan de orde en werd me op voorhand duidelijk verteld dat ik het nu echt zélf moest gaan doen. Dat is ook het grote verschil tussen mbo en hbo volgens mij. Een docent is geen leraar die zegt wat je moet doen, meer een begeleider die je kan ondersteunen op het moment dat je vragen hebt. Uiteindelijk ben jíj degene die het moet gaan doen, zeker als je straks ondernemer bent.

Omdat ik na mijn mbo nog niet precies wist welke kant ik op wilde, leek het me goed om mijn opties voor de toekomst open te houden. Ik heb op meerdere hogescholen gekeken en de opbouw van Business Studies sloot het best aan op mijn wensen. In vergelijking met het mbo is het veel professioneler en meer gestructureerd. Zo werk je in het eerste jaar elk kwartaal met een thema, waar je aan het einde van het kwartaal in groepen een beroepsproduct bij maakt. Daarin komen alle vakken van dat thema terug. Die structuur is heel prettig, omdat je dan echt kunt kijken of je de lesstof goed hebt begrepen en beheerst.

Als het gaat over de keuze van je specialisme, zijn de docenten er hier erg op gericht dat je een keuze maakt waar je gelukkig van wordt, dat je iets doet wat je leuk vindt. Dat was voor mij echt een openbaring.

Heb je vragen over Business Studies?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228