Creative Business voltijd

Hier krijg je de ruimte om creativiteit, media en zakelijk inzicht te combineren.

Hbo Creative Business

Voor wie

Ben je nieuwsgierig, flexibel en kritisch wanneer dat nodig is? Ben je veel bezig met de ontwikkelingen in de maatschappij en heb je doorzettingsvermogen? Leer je voornamelijk door te doen en vind je het leuk om nieuwe dingen uit te proberen? Wanneer je er klaar voor bent om met de onvoorspelbaarheid van deze leuke, levendige en vooral hele creatieve sector om te gaan, dan is Creative Business écht iets voor jou!

Studieprogramma Creative Business

De vierjarige opleiding Creative Business combineert de praktijk met theorie. Al tijdens de opleiding kom je in contact met bedrijven uit het werkveld. Hieronder lees je wat je in vier jaar doet. 

Studieopbouw

Studieopbouw in het kort

De opleiding Creative Business aan Hogeschool Inholland onderscheidt zich op een aantal punten. Wat je kunt verwachten:

  • Onderwijs in een vakgebied dat groter en invloedrijker is dan ooit.
  • Actueel programma dat nauw samenwerkt met de beroepspraktijk.
  • Bevlogen team van docenten en een cultuur van co-creatie.
  • Betrokkenheid bij de ontwikkeling van onze studenten.
  • Keuze uit drie toplocaties in de Randstad - Den Haag, Haarlem of Rotterdam.

Keuzeonderwijs
Bij de opleiding Creative Business specialiseer je je door volgen van keuzeonderwijs. Dat betekent dat je het onderwijsaanbod op jouw wensen en talenten kunt afstemmen. Ligt de zakelijke of juist de creatieve kant jou bijvoorbeeld goed? Dan bieden we voldoende ruimte om je hier in te ontwikkelen.

Studievormen
Je volgt colleges en werkt in projectgroepen aan opdrachten die rechtstreeks uit het creatieve veld komen. Deze opdrachten geven je de mogelijkheid om in een vertrouwde studieomgeving te leren hoe het er in het echt aan toegaat. Je leert verantwoordelijkheid te nemen, zelfstandig te werken en je werk goed te organiseren. Om de link naar de praktijk verder te versterken, bezoek je bedrijven en krijg je masterclasses van professionals.

Jaar 1 - Propedeuse

Eerste jaar

Je maakt kennis met de opleiding Creative Business in de volle breedte. Je volgt projecten waar onderwerpen als onderzoek, marketing, (waarde)creatie, productie, management en ondernemerschap de basis vormen. Daarnaast voer je opdrachten uit die zijn gebaseerd op de beroepspraktijk. Je gaat dan onder andere aan de slag als producent, marketeer, innovator en onderzoeker. Zo ontdek je meteen waar je talenten liggen.

Uit de beroepspraktijk
Bij deze opleiding begin je direct met het aanpakken van vraagstukken uit de beroepspraktijk. Door projecten, workshops, bedrijfsbezoeken en gastcolleges ligt de nadruk op de praktijk van de audiovisuele producten zoals films of televisie of (visual) radio, maar ook vlogs of andere "internet-based" uitingen, Ook de muziek, live-entertainment en evenementen komen ruimschoots aan bod.

Kerntaken

ProductieMarketingWaardecreatieOnderzoekManagement & OndernemerschapCreatiePersoonlijke Ontwikkeling

Jaar 2 - Verdiepen

Tweede jaar

In het tweede jaar van de opleiding Creative Business worden de projecten complexer en je werkt zoveel mogelijk voor opdrachtgevers. Daarnaast oefen je de vaardigheden in verschillende rollen.

Jaar 3 - Stage

Derde jaar

Een helft van het derde jaar bestaat uit een stage.  Je loopt mee in een organisatie waar je zelfstandig werkzaamheden uitvoert. Ook werk je, onder begeleiding van een bedrijfscoach, aan een stageopdracht.

Stage
Waar je stage loopt? Dat kun je zelf bepalen. Studenten hebben eerder stage gelopen bij 
Talpa, Sony Music, Xite Networks, Jaarbeurs Utrecht, Loveland Events, The Walt Disney Company en Radio 538.

Wil je naar het buitenland? Ook dat kan! Een internationale stage is niet alleen leuk, maar ook een verrijking voor het leven en een toevoeging bij je latere carrièremogelijkheden.

Keuzevakken
De andere helft van het jaar volg je keuzevakken. Dat betekent dat je het onderwijsaanbod nog beter op jouw wensen en talenten kunt afstemmen. Je kunt je hier dus echt richten op een onderwerp dat jou goed ligt.

Jaar 4 - Afstuderen

Vierde jaar

Het vierde jaar staat in het teken van het afstuderen. Je mag dit in opdracht van een bedrijf doen, maar je kan ook zelfstandig aan de slag. Afhankelijk van de opdracht mag je zelf de vorm van je afstuderen bepalen. Denk aan een  scriptie, product, plan, ontwerp of advies.

Mogelijke doelstellingen voor je afstudeerproject zijn:

  • adviesrapport opstellen voor het organiseren van een nieuw festival of ander entertainmentproduct
  • uitvoeren van een kijk- of luisteronderzoek
  • marktonderzoek uitvoeren om een artiest in de markt te zetten
  • doelgroeponderzoek naar entertainmentbehoefte
  • trendonderzoek voor een nieuw televisieformat

Bachelor of Arts
Als je de opleiding Creative Business met succes hebt afgerond, mag je jezelf Bachelor of Arts noemen!

Online Open Dag 4 april

Meld je aan

Lees meer

Download de brochure

 

Probeer de opleiding uit

Kom proefstuderen

Haal het beste uit Creative Business

Studiebegeleiding

We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt bij Inholland. Dat je weet hoe je opleiding in elkaar zit en hoe je effectief studeert. Onze studieloopbaanbegeleiders helpen je op weg. Het overleg vindt plaats in jouw mentorgroep en door middel van groeps- en individuele gesprekken. Bij specifieke leerproblemen, adviseert een studentendecaan je graag.

 

 

Studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland verruimt je blik, vergroot je kennis en biedt je een ervaring waar je je leven lang profijt van hebt. Via Hogeschool Inholland kun je een deel van je studie volgen bij zusterinstellingen in bijna alle Europese landen. Je kunt zelfs terecht in Mexico, Argentinië, Brazilië, Australië en de Verenigde Staten. Je staat er in zo’n avontuur natuurlijk niet alleen voor: vanuit Hogeschool Inholland krijg je uitgebreide begeleiding. Je behaalde studiepunten tellen mee als je terugkomt in Nederland. En je ervaringen? Die pakt niemand je meer af.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!