Elektrotechniek deeltijd

"Inholland is een moderne school met goede voorzieningen."

Afgestudeerde Bram Zwirs

Mijn naam is Bram Zwirs en ik ben afgestudeerd aan de deeltijd variant Elektrotechniek.

Waarom heb je voor Inholland gekozen?
Ik was op zoek naar een hbo-opleiding Elektrotechniek en Inholland te Alkmaar is voor mij de dichtstbijzijnde aanbieder. Op de Open Dag kreeg ik een goed gevoel bij de opleiding. Daarna heb ik mij ingeschreven.

Hoe heb je de opleiding ervaren?
De colleges vond ik interessant en uitdagend. In het begin moest ik wennen aan het tempo waarmee de lesstof werd behandeld. Op het mbo werd hier meer tijd voor uitgetrokken maar dit tempo went vrij snel. Bij de start van een nieuwe periode heb ik regelmatig gedacht: moet ik dat allemaal in zeven weken tijd leren? Hoe is dat mogelijk? Toch was ik aan het einde van alle periodes erin geslaagd om me de leerstof eigen te maken. Dat maakt jezelf dan wel weer trots. Het afstuderen was voor mij een lastige periode maar ik heb het gehaald. Ik heb veel geleerd tijdens deze periode.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?
Het allerbelangrijkste is motivatie. Wanneer je goed gemotiveerd bent leer je makkelijker en heb je meer doorzettingsvermogen.

Waarom zou je anderen de opleiding aanraden?
Ik zou deze opleiding bij anderen aanraden omdat ik deze opleiding als positief heb ervaren. Bovendien is Inholland een moderne school met goede voorzieningen.

Welke praktijkervaring heb je opgedaan tijdens je opleiding?
De theorie die we tijdens de opleiding leerden kon ik regelmatig toepassen in mijn werk. De afgelopen jaren heb ik mijn werk steeds verder kunnen professionaliseren. Daar heeft deze opleiding voor een groot deel aan bijgedragen.

Waar ben je nu werkzaam en wat zijn jouw werkzaamheden?
Ik werk nog steeds bij Tata Steel in IJmuiden. Als technisch specialist werk ik bij de afdeling Telecom en regel en plaats ik digitale cameratoezichtsystemen die in het hele bedrijf worden toegepast.
Via het mbo ben ik op deze afdeling van Tata Steel terecht gekomen. Zij hebben mij de mogelijkheid geboden om deze hbo-opleiding te volgen bij Inholland.

Welke kennis vanuit je opleiding breng je nu in praktijk?
Tijdens de opleiding hebben wij geleerd een netwerk op te bouwen met behulp van datacommunicatietechniek. Deze kennis gebruik ik bijna dagelijks aangezien de camerasystemen die ik engineer op een netwerk zijn aangesloten. Daarnaast komen de projectvaardigheden goed van pas tijdens het realiseren van deze camerasystemen. Verder merk ik ook dat ik zowel technische als bedrijfskundige kwesties sneller begrijp omdat ik de basis hiervan op school heb geleerd.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?
Over vijf jaar denk ik dat ik mijzelf verder heb ontwikkeld binnen de wereld van de digitale camera's. De vraag naar camerasystemen groeit nog steeds en deze worden steeds uitgebreider. De camera's worden steeds intelligenter en nemen een belangrijkere positie in bij de automatisering.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228