Elektrotechniek deeltijd

"Met elektrotechniek kun je alle kanten mee op."

Afgestudeerde Jeroen Stet

Elektronica heeft mij altijd geboeid. Het lag dan ook voor de hand op dit gebied een opleiding te gaan doen: Elektrotechniek. Tijdens de opleiding is mijn perspectief breder geworden. Ik ben mij minder specifiek gaan bezighouden met de elektronica en juist meer met besturings- en energietechniek. Je creëert zo een goede basis en dat geeft je een meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Niet zo studentikoos
Ik heb de opleiding bij Hogeschool Inholland gevolgd omdat deze bij mij in de regio zat. Ik had dus weinig reistijd en hield voldoende tijd over voor sport, werken en uitgaan. De theorie was soms best droog, maar de projecten die we uitvoerden maakten dat ruimschoots goed. De sfeer was gemoedelijk en niet zo studentikoos. De docenten gaven je behoorlijk wat persoonlijke aandacht. Doordat er verschillende studierichtingen binnen hetzelfde gebouw zijn, leg je ook leuke contacten met andere studenten. Ik kijk met een goed gevoel terug op deze tijd.

Verschillende functies
Na mijn studie ben ik gaan werken als ontwerper van besturingssystemen voor machines en productieprocessen. Daarna werd ik verantwoordelijk voor het organiseren van projecten en van hieruit ben ik doorgegroeid naar een commerciële functie. Ik heb toen een aanvullende deeltijdopleiding Commercieel Technicus gevolgd, eveneens bij Inholland. De laatste jaren heb ik ook een deel van de bedrijfsleiding in mijn portefeuille zitten.

Eerst techniek, dan economie
Als je interesse hebt voor techniek, dan is elektrotechniek een goede keus, je kunt er namelijk alle kanten mee op. Tips? Probeer eerst een basis te leggen door een opleiding te volgen in een interessant technisch vakgebied.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228