Elektrotechniek deeltijd

Techneuten winnen CCM Trofee 2017 met blusrobot

Tijdens de Dutch Technology Week hebben studenten Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek van Inholland Alkmaar de CCM Trofee 2017 gewonnen. Op de markt van Eindhoven gingen de techneuten met een zelfgebouwde robot de strijd aan met Nederlandse, Belgische en Duitse studenten en kwamen als winnaar uit de bus van deze prestigieuze internationale mechatronicawedstrijd.

Aan de CCM Trofee doen studenten mee die een universitaire of hbo-opleiding werktuigbouwkunde, elektrotechniek, technische informatica of mechatronica volgen. De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Nederlandse mechatronica bedrijf Sioux CCM uit Nuenen.

Dit jaar moesten de teams een Smart Automated Fire Extinguisher (SAFE) ontwerpen en bouwen, dat is een robot die autonoom een emmer met water kan vullen, en deze emmer autonoom over een parcours met obstakels naar de brand locatie kan brengen en leeggooien. Remco Heida en zijn team (Pim Bakker, Stef Bakker, Emiel van Beusekom, Fabian Hadderingh, Dirk Kroon, Justin Schot) deden dat met hun zelf ontworpen en gebouwde 'SAFE-robot' het snelst. 

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228