Luchtvaarttechnologie voltijd
Docent Jochem van der Voort

Docent Jochem van der Voort

Docent Jochem van der Voort

Ik geef les in het vak statica (dit gaat over constructies en belastingen) en ik begeleid en coördineer de projecten van de eerstejaars studenten. Die zijn onderverdeeld in vier thema’s: performance, structures, manufacturing en smart systems. Deze vier thema’s komen ieder jaar weer terug tijdens de vakken van de opleiding. Ik begeleid tijdens projecten vooral de toepassing van de theorie tijdens een project.  

Zelf heb ik ook Luchtvaarttechnologie gevolgd, destijds in Haarlem. Ik ben vervolgens eerst zelf het vakgebied gaan verkennen en heb verschillende functies gehad om te zien waar mijn passie nu echt lag. Zo ben ik bij KLM aan de slag gegaan binnen de onderhoudssector waarin ik opdrachten schreef voor de monteurs in de hangar. En dit heb ik vervolgens ook gedaan voor een bedrijf in Den Helder voor helikopers. Dit was een kleinere organisatie waarbij ook de ruimte kreeg om echt mee te kijken met de monteurs en zelf mee te helpen in de techniek. 

Mijn passie voor het docentschap is eigenlijk gedurende mijn loopbaan carrière ontstaan. Er liep een stagiaire mee en hij had ontzettend veel vragen over helikopers. Ik merkte dat ik het ontzettend leuk vond om hem te helpen met antwoorden. De materie aan hem uitleggen, dat gaf zo’n kick. Dus uiteindelijk heb ik toen besloten om bij Inholland te solliciteren. Gaandeweg leer je dan hoe het docentschap werkt en ik ben hierin ook goed begeleidt door een van mijn oud-docenten. Ik vind het vooral heel gaaf om te zien als studenten het na de uitleg de stof begrijpen. En het uitdagende vind ik vooral dat ik de ene keer veel meer moet vertellen zodat studenten het begrijpen en de andere keer verloopt dat gemakkelijker. Dit is echt waarvoor ik mijn werk uitvoer, om mijn studenten verder te helpen tijdens hun studie. Het geeft mij zoveel energie om met jonge mensen te werken. 

Mijn tip voor aankomende studenten: zoek de verbinding met mensen in je klas. Ga bijvoorbeeld samen huiswerk maken op school en pak vooral die tussenuren hiervoor. Zorg dat je dicht bij je docenten staat en loop vooral naar de docentenkamer als je vragen hebt. We willen je zo graag helpen en zouden het zonde vinden als je uren op een sommetje zit, waar je niet uitkomt. En ik raad je ook aan om aan te sluiten bij studievereniging Sipke Wynia. Je gaat hier veel op excursies bij toffe bedrijven en dit is een mooie manier om goed verbonden te blijven met studenten en docenten van de opleiding.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228