Sportkunde voltijd

Opleiding Sportkunde positief geaccrediteerd door Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN)

Sportkundigen automatisch geregistreerd als leefstijlcoach

De opleiding Sportkunde van Inholland is begin november positief geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). “Dat is goed nieuws voor onze afgestudeerde Sportkundigen! We zijn hiermee landelijk de eerste bacheloropleiding waar de studenten na vier jaar automatisch geregistreerd kunnen worden als leefstijlcoach bij BLCN”, vertelt Ans Konijn, teamleider Sportkunde, trots.

leefstijlcoach inholland

Meer vraag naar leefstijlcoaches

De behoefte aan leefstijlcoaches in Nederland wordt steeds groter. Er is steeds meer aandacht voor preventie en leefstijl. Overgewicht of de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de coronapandemie zijn voorbeelden van problemen waar mensen de nodige hulp bij kunnen gebruiken. Een leefstijlcoach heeft verstand van leefstijl én coaching. Hij betrekt in de begeleiding zowel voeding, beweging, slaap als ontspanning, en helpt zo om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven. “We zien de accreditatie als een extra service naar onze studenten”, vervolgt Ans. “Als geregistreerd leefstijlcoach mogen zij de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) uitvoeren; een interventie die gericht is op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Deze GLI is per 1 januari 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering en wordt volledig vergoed. Als geregistreerd coach mag je deze interventie uitvoeren en declareren bij de zorgverzekeraar.”

“Deze opleiding is excellent als het gaat om kennis en kunde over bewegen en sport."

Slaapmodule

De (toekomstige) sportkundigen van Inholland worden breed opgeleid. Dat vond BLCN, na een uitgebreide accreditatie, ook. “Deze opleiding is excellent als het gaat om kennis en kunde over bewegen en sport. Gedurende de hele opleiding wordt op diverse manieren aandacht besteed aan het ontwikkelen van coachingsvaardigheden. Gesprekstechnieken worden aangeleerd en geoefend. De beroepsvereniging miste slechts één module: Slaap. Deze hebben we vervolgens aan het curriculum van de opleiding toegevoegd. Daarmee kunnen onze eerste- en tweedejaarsstudenten en toekomstige studenten na vier jaar studie automatisch geregistreerd worden als leefstijlcoach bij de beroepsvereniging.”

Hoe zit dat dan met de studenten die momenteel in de laatste twee jaar van de opleiding zitten? “Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht. We bieden vanaf januari online de module Slaap aan. Deze is kosteloos te volgen door onze derde- en vierdejaarsstudenten maar ook door de studenten die de afgelopen twee jaar bij ons zijn afgestudeerd.”

De module Slaap wordt vanaf januari 2021 aangeboden. Ben jij de afgelopen twee jaar afgestudeerd bij Sportkunde en heb je interesse om de module Slaap te volgen? Laat dat dan weten door een mail te sturen naar toetsbureau.sportkunde@inholland.nl.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228