Tuinbouw & Agribusiness voltijd

Studiekeuzecheck Tuinbouw & Agribusiness

Nadat je je voor de opleiding hebt aangemeld in Studielink, ontvang je vanuit de Centrale Studentenadministratie per e-mail meer informatie over jouw Studiekeuzecheck en jouw persoonlijke Studiekeuzecheckpagina in Selfservice. De Studiekeuzecheck helpt je te bepalen of de opleiding die je hebt gekozen echt bij je past. Niet alleen omdat je dan met meer plezier je opleiding volgt, maar ook omdat de kans groter is dat je deze opleiding met succes afrondt. De studiekeuzecheck bij Inholland bestaat uit de volgende verplichte onderdelen:
1. Je vult vooraf een online vragenlijst in. De uitslag ontvang je direct per mail.
2. Indien van toepassing maak je vooraf een huiswerkopdracht en neemt deze mee.
3. Je neemt deel aan de bijeenkomst bij Inholland waar je hoort wat jouw advies is. Binnen een aantal dagen ontvang je een bevestiging van het advies ook per e-mail.

Hoe ziet het programma van de Studiekeuzecheck bij Tuinbouw & Agribusiness er uit?

De Studiekeuzecheck bestaat uit twee delen. Het eerste deel doe je thuis en bestaat uit een huiswerkopdracht in de vorm van een kennismakingsbrief met cv en een digitale vragenlijst die je op je computer maakt. De vragenlijst bestaat uit kennis-, inzicht- en persoonlijkheidsvragen.

Het tweede deel duurt een halve dag en vindt plaats op locatie van de opleiding. Dit dagdeel bestaat uit een college teelt en business, zodat je gelijk gevoel krijgt bij de inhoud van de opleiding*. Uiteraard heb je dan alle gelegenheid om vragen te stellen. Wij horen ze graag. Tijdens deze colleges worden jullie uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waarin wij ingaan op de eerder ingevulde vragenlijst, en jouw kennismakingsbrief en cv. Na afloop horen wij altijd graag hoe je de dag hebt ervaren, dus we sluiten de bijeenkomst met een evaluatie. Wij zien jullie graag verschijnen.

*de augustusronde kent een aangepast programma

Moet ik iets voorbereiden of meenemen?

Voorafgaand aan de Studiekeuzecheck vul je de digitale vragenlijst in en maak je de kennismakingsbrief en cv (pdf). Neem je kennismakingsbrief en je cv geprint mee voor de Studiekeuzecheck en lever die tijdens het gesprek in bij de docent.

Studiekeuzecheckdata in april en mei voor opleidingen die in september starten

Let op: De fysieke Studiekeuzechecks zijn in ieder geval tot 1 juni afgelast vanwege het coronavirus. Als jij deelneemt aan deze bijeenkomst, dan ontvang je van ons bericht wanneer en hoe de nieuwe bijeenkomst plaatsvindt. Zodra er nieuws komt over eventuele online Studiekeuzechecks, laten we je dat weten. 

Vragen?

Heb je vragen over de Studiekeuzecheck. Neem dan contact op via: studiekeuze.delft@inholland.nl.

Heb je vragen?

Wij helpen je graag verder!