Je wordt klaargestoomd voor de toelatingstoetsen van de Pabo.

Mbo-Pabo doorstroomprogramma

Droom jij ervan om leraar te worden op een basisschool? Top! Er is namelijk dringend behoefte aan goede leraren. Om ervoor te zorgen dat jij die droom kunt waarmaken, kun je ervoor kiezen om een Mbo-Pabo doorstroomprogramma te volgen.

Wil je in Den Haag naar de Pabo en volg je onderwijs bij ROC Mondriaan? Er zijn speciale arrangementen waaruit je kunt kiezen en die je in een half jaar voorbereiden op de toelatingstoetsen en een succesvol eerste jaar op de Pabo.

Voor wie
Heb je al een diploma mbo niveau 4 of haal je binnenkort dit diploma en wil je de Pabo volgen, maar heb je de toelatingstoetsen nog niet gehaald of wil je daarbij graag hulp, dan is dit een perfect programma voor jou. Het programma van Rotterdam is ook toegankelijk voor havisten.

Start
Het doorstroomprogramma loopt van september tot en met januari. Als je aan het einde van dit programma de toelatingstoetsen haalt, kun je in februari of september beginnen aan de Pabo.

Goed om te weten: binnenkort nieuwe data!

Programma

In het doorstroomprogramma volg je na je na je opleiding cursussen voor de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Deze cursussen worden gegeven door een docent die goed weet wat de belangrijkste inhoud is van de toelatingstoetsen. Daarbij heb je ook contact met andere studenten die zich op de toetsen voorbereiden. Zo’n groep kan je helpen bij het studeren.

Tijdens de bijeenkomsten gaan we in vogelvlucht door de inhoudelijke stof die je moet kennen voor de toetsen. Je actieve deelname en voorbereiding van de bijeenkomsten is een vereiste.

Op de website goedvoorbereidnaardepabo.nl vind je informatie om via zelfstudie aan de slag te gaan. We raden je aan dat in ieder geval te doen.

Kosten

Aan het doorstroomprogramma in Den Haag zijn geen kosten verbonden. Zorg er dan wel voor dat je uitstel van diplomering aanvraagt.

Leslocaties

In Den Haag volg je onderwijs bij ROC Mondriaan.

Informeer jouw slb'er

Het is belangrijk dat je dit traject bespreekt met jouw slb'er, zodat diegene rekening kan houden met je loopbaanoriëntatie.

Meer informatie?

Den Haag: bezoek de website van ROC Mondriaan.

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228