“Het maken van een studiekeuze hoef je niet alleen te doen!”

Tussenjaartraject Amsterdam

Zit je in je 5 havo, 6 vwo of je laatste jaar van het mbo niveau 4 en twijfel je nog over een studie aan het hbo? Overweeg je een tussenjaar na het behalen van je diploma? Inholland Amsterdam start vanaf oktober 2023 met een tussenjaartraject.

Jouw tussenjaar als springplank naar het hbo

Het totaal tien weken durende programma loopt van oktober tot december 2023 en wordt uitgevoerd door medewerkers van het Studiekeuze Adviescentrum in samenwerking met studenten en docenten van verschillende opleidingen. Het doel van het tussenjaartraject is om jou als studiekiezer te helpen bij het maken van een passende keuze en daarmee jouw kans op studiesucces te vergroten.

In het tussenjaartraject onderzoek je welke interessegebieden aansluiten op jouw persoonlijke interesses, kwaliteiten en vaardigheden. Je brengt deze in kaart aan de hand van diverse hulpmiddelen en opdrachten en tijdens groeps- en individuele gesprekken. Je volgt in tien weken een reeks workshops met studiekeuzegerelateerde thema’s, zoals hbo-vaardigheden, motivatie en planning. Ook krijg je de gelegenheid om docenten en huidige en toekomstige studenten van Inholland te ontmoeten.

Meld je aan

Breng jouw interesses in kaart

Tijdens het tussenjaartraject komen de volgende onderdelen aan bod:
• Persoonlijke coaching
• Inzicht in je eigen interessegebieden
• Opleidingen en beroepen die daarbij aansluiten
• Hbo-onderwijs en -vaardigheden.

Je krijgt inzicht in ons volledige aanbod van hbo-opleidingen en het beroepenveld dat daarbij hoort. Je maakt kennis met onderwijsvormen in het hbo en je leert welke vaardigheden van belang zijn om succesvol te kunnen studeren aan het hbo. Je sluit af met een eindopdracht die je aan de groep presenteert.

Praktische informatie

Start: oktober 2023, exacte datum volgt nog
Duur: tien weken, waarbij je vijf keer een dagdeel op onze locatie in Diemen verwacht wordt.
Introductietarief: € 295

Vragen? Stuur een mail naar studiekeuze.amsterdam@inholland.nl

Meld je aan

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06-21115555
Telefoon
023-522 3228