Hybride ICT-docent (maatwerk-/incompanytraject)

Toelating Hybride ICT-docent post-hbo

De opleiding Hybride ICT-docent is bedoeld voor ICT-professionals met ruime werkervaring. Je bent toelaatbaar met minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met IT-certificeringen, zoals PMP, MCSE, CCNA, etc.

Assessment

Voor toelating tot deze opleiding is beroepsgeschiktheid een minimale vereiste. Voor de start van de opleiding doe je daarom een assessment. Als input voor dit geschiktheidsonderzoek vragen we je om een Informatiedossier op te stellen, waarvoor je de benodigde uitleg en (digitale) bronnen krijgt.

Tijdens het assessment zelf nemen twee assessoren een interview met je af, waarin zij op basis van de beroepstaken van een Hybride ICT-docent beoordelen of jij geschikt bent voor dit beroep. Na ontvangst van de assessmentrapportage bespreken we de resultaten en mogelijkheden van verbreding of verdieping met je. Je krijgt helder hoe het traject eruit komt te zien, wat de doorlooptijd is en welke tijdsinvestering van jou wordt gevraagd.

Studieplan

Na het assessment stel je onder begeleiding van een coach een Studieplan op. Onze begeleiding is ontwikkelingsgericht. Je werkt vervolgens ongeveer zes maanden aan opdrachten, zowel tijdens bijeenkomsten op de opleiding, op de eigen (leer)werkplek en online. Je werkt niet alleen; studiegenoten geven je feedback op tussenproducten en het eindproduct. Tijdens de opleiding leg je een portfolio aan waarin je jouw eigen ontwikkeling documenteert. Dit portfolio speelt een rol bij het reflectiegesprek aan het einde van de opleiding.

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven