Informatiebeveiliging – Strategie en Beleid (module)

Resultaat module Informatiebeveiliging – Strategie & Beleid

Na afloop van de module Informatiebeveiliging – Strategie & Beleid heb je voor jouw organisatie een constructieve basis gelegd om de risico’s op het gebied van informatiebeveiliging te beperken.

Waardepapier

Nadat je deze module succesvol hebt afgerond, ontvang je het certificaat Informatiebeveiliging – Strategie & Beleid op post-hbo niveau van Inholland Academy.

Tip: wil jij je verder bekwamen in informatiebeveiliging? Check dan ook de opleiding Cybersecurity en informatiebeveiliging. Hierin volg je naast deze module, ook de praktische module Informatiebeveiliging - Integratie & Borging. Hierbij ligt de focus op het integreren van de security- en privacy-aanpak in het DNA van jouw organisatie.

Leeruitkomsten module Informatiebeveiliging - Strategie & Beleid

Onze leeruitkomsten beschrijven het eindniveau dat jij moet weten, begrijpen en/of toepassen om de module succesvol af te ronden.

  • Om de informatiebeveiligingsrisico’s van een organisatie te beheersen en beperken, stel je een ISMS (Information Security Management System) en PIMS (Privacy Information Management System) op, welke direct te implementeren zijn binnen deze organisatie.
  • Je hebt begrip van de essentiële zaken die hiervoor nodig zijn, zoals relevante wet- en regelgeving en normen. Denk hierbij aan ISO27001, ISO27701, BIO, NEN751 en NIS2;
  • Je (h)erkent de meest relevante security- en privacyrisico’s en weet hoe je deze moet verzamelen, beoordelen en behandelen.
  • Om het security en privacybeleid succesvol in de organisatie te implementeren, weet je wie de stakeholders zijn en ben je in staat hen te overtuigen van het belang. Met behulp van een PDCA (Plan Do Check Act) borg je de continuïteit van het vastgestelde beleid.

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven