Opleiding Energietransitie

Docent Rogier Nijssen


"Techniek kan deels het succes van de energietransitie bepalen"

Dr.ir. Rogier Nijssen verzorgt de module ‘Van fossiel naar hernieuwbaar’ binnen de post-hbo opleidingen Energietransitie en Energietransitie Noord-Holland Noord van Inholland Academy. Hij werkt ook als lector bij Hogeschool Inholland.

Beta-liefde

"De techniek achter de energietransitie vind ik heel interessant, omdat ik er zo’n beetje al mijn bèta-liefde in kwijt kan. Bij de meeste technologieën, denk aan iets ogenschijnlijks eenvoudigs als de windturbine, komt vreselijk veel kijken. Ik hoop tijdens deze module aan deelnemers te laten zien hoe mooi techniek kan zijn. En ook hoe techniek deels het succes van de energietransitie kan bepalen en welke innovaties zinvol zijn en welke niet. Je komt iets meer als ‘nerd’ uit deze module dan dat je erin ging.

Wisselwerking

Sinds 2011 werk ik bij Inholland als lector, daarvoor gaf ik af en toe gastlessen, onder andere aan de TU Delft en de Hanzehogeschool. In het kader van mijn promotieonderzoek presenteerde ik vaak over dit onderwerp op conferenties. Ik vind lesgeven erg leuk en uitdagend, vooral als je samen met een klas goed in een onderwerp kunt duiken. Regelmatig stellen deelnemers interessante vragen die mij ook weer aan het denken zetten. Die wisselwerking spreekt me erg aan.

Creativiteit

Mijn inspiratie haal ik vooral bij mijn collega’s vandaan, maar ook bij mijn geliefden en vrienden. Ik houd van mijn werk, maar vind het ook leuk om mijn ongeschoolde creativiteit, denk aan slecht musiceren, in zeer besloten kring te uiten. Ook fiets ik graag en houd ik van taal. Mijn droom? In redelijke gezondheid verschrikkelijk oud worden. En fictie schrijven."Docent dr.ir. Rogier Nijssen
post-hbo opleiding Energietransitie

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven