GGZ-agoog opleiding

Wat is een GGZ-agoog?

Als GGZ-agoog help je mensen met een psychische stoornis of verslaving bij hun persoonlijk herstel en maatschappelijke participatie. Denk hierbij aan cliënten met een depressie, angststoornis, bipolaire stoornis, PTSS, alcohol- of drugsverslaving. Je bent als GGZ-agoog breed inzetbaar en helpt mensen de draad weer op te pakken in het leven.

Hoe word je GGZ-agoog?

Een geschikte opleiding om jezelf te ontwikkelen tot GGZ-agoog is de post-hbo opleiding GGZ-agoog van Inholland Academy. Deze praktijkgerichte opleiding is bedoeld voor professionals met een HSAO-diploma (Hoger Sociaal Agogisch Onderwijs), die minimaal 16 uur werkzaam zijn in de GGZ. Bij een HSAO-diploma kun je denken aan de volgende hbo-opleidingen: MWD, SPH, Toegepast Psychologie, CMV, pastoraal werk, IW, SJD en Creatief Educatief Werk.

Hoe kun je jezelf als GGZ-agoog laten registreren?

Registratie als GGZ-agoog is een officiële manier om jezelf als professional sterk te positioneren. Na succesvolle afronding van de opleiding tot GGZ-agoog bij Inholland Academy ontvang je een post-hbo diploma en een certificaat van het COOAB, het Coördinerend Orgaan Opleidingen Agogische Beroepen. Hiermee kun je een registratie bij het Registerplein krijgen, waardoor je als hulpverlener de geregistreerde titel GGZ-agoog mag voeren. 

GGZ-agoog worden? Volg de post-hbo opleiding GGZ-agoog bij Inholland Academy