Vertrouwenspersoon opleiding

Docent Lies Verburg


"Iedereen heeft recht op een vertrouwde en veilige werkbeleving"

Vertrouwenspersoon en coach Lies Verburg helpt bedrijven om een veilige en vertrouwde werkbeleving te realiseren voor iedereen. Bij Inholland Academy verzorgt ze dan ook de module Vertrouwenspersoon.

Grenzen aangeven

"Door mijn werk als coach en vertrouwenspersoon heb ik veel ervaring met gedrag én met het aangeven van grenzen. Iedereen heeft recht op een vertrouwde en veilige werkbeleving. Toch is grensoverschrijdend gedrag aan de orde van de dag. Het lijkt of bijna iedereen wel een vorm van overschrijdend gedrag heeft meegemaakt of er getuige van is geweest. Ik zet mij graag in om mensen te helpen hun eigen grenzen te herkennen, erkennen en dan ook toe te passen.

Signaalfunctie

We gaan in deze module aan de slag met veel casuïstiek en deelnemers leren zo naar zichzelf kijken. Ook leren ze de huidige wet- en regelgeving kennen. Na deze module kun je een signaalfunctie vervullen in je eigen organisatie: hoe is het geregeld, wat speelt er, waar kan men terecht? Ook kun je zelf als vertrouwenspersoon optreden. Je beheerst de gesprekstechnieken en bent vertrouwd met alle rollen van de vertrouwenspersoon.

Humor en creativiteit

Fijn is dat je deze module zonder enige kennis kunt volgen, als je maar interesse hebt. Mijn ervaring is dat deelnemers heel bewust kiezen voor deze module: ze zijn geïnteresseerd en leergierig. Ik vind het mooi als mensen hun kwaliteiten gaan benutten en ik daaraan kan bijdragen. Dit doe ik met passie, maar vooral ook met humor en creativiteit.

Champagne

De natuur is mijn grootste inspiratiebron. Ik haal er zowel zakelijk als persoonlijk veel kracht uit en kan er opladen, ontspannen, verwonderen en relativeren. Daarbij houd ik veel van lezen, lievelingsauteurs zijn Harry Mulisch en Haruki Murakami. De Keuze van Edith Eger maakte ook veel indruk op me. Een leuk feitje over mij is dat ik graag champagne drink om het leven te vieren, al kom ik ook een heel eind met bruisend bronwater."Lies Verburg

docent module  Vertrouwenspersoon

Terug naar Docenten

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven