Kwaliteiten In Pedagogisch Handelen (KIPH) in Beeld

Programma post-hbo KIPH in Beeld

De training KIPH in Beeld kenmerkt zich door het inzetten van een specifieke combinatie van methodieken zoals een kwaliteiteninterview, videoreflectie, het 5 G schema en Video Enhanced Reflective Practice (VERP). De training is gebaseerd op de volgende onderwerpen:

  1. introductie op de KIPH-methodiek: bewustwording van eigen handelen en uit welke gedachten en gevoelens dit voortkomt en hoe dit van invloed is op de professionaliteit
  2. afname Kwaliteiten-vragenlijst: inzicht in persoonlijke en verworven kwaliteiten
  3. functionele gedragsanalyse: het handelen tijdens het lesgeven wordt grotendeels bepaald door aandachtige betrokkenheid, evenwichtig handelen, zorgvuldig oordelen en speelsheid in optreden. Hoe zijn deze verworven kwaliteiten verankerd in de leerkracht en hoe legt de leerkracht de verbinding tussen praktische wijsheid, medemenselijkheid en de eigen persoonlijke ontwikkeling?
  4. beeldcoachen en synchroon beeldcoachen: hoe beeldcoachen kan helpen bij het vergaren van inzicht in de kwaliteiten van leerkrachten
  5. Video Enhanced Reflective Practice (VERP) bij intervisie

 De onderwerpen worden tijdens de bijeenkomsten behandeld. Naast deze bijeenkomsten investeer je tijd in het afnemen van een interview, het maken van opnames, het analyseren hiervan en het nabespreken van de beelden met de leraar. Een individueel KIPH-traject en een groeps-intervisie KIPH zijn verplichte onderdelen van deze training.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030