Communicatie en afstemming

Docent Judith Kat - module Communicatie en afstemming


“Met kleine interventies kun je grote veranderingen bereiken.”

Trainer Judith Kat verzorgt modules in coaching, begeleiding en communicatie aan de Intern Begeleider-opleiding en de opleiding voor schoolopleiders en praktijkbegeleiders in het basisonderwijs.

“In mijn trainingen zoom ik heel erg in: aan welke kleine radartjes kun je draaien die groot effect hebben in de communicatie? Ik wil graag dat mijn deelnemers leren dat je met kleine interventies grote verandering kunt bereiken. In coaching en communicatie is het allerbelangrijkste dat je leert te luisteren naar wat iemand echt zegt. Ik durf te beweren dat als we echt naar elkaar luisteren, er (bijna) geen weerstand meer is.

Oefenen met lastige situaties

De modules die ik verzorg zijn altijd uiterst praktisch. Ik ga altijd uit van de lastige situaties waar deelnemers in de praktijk mee te maken hebben. En ik laat ze veel en vaak uitproberen hoe je die lastige situaties kunt tackelen. Ik geef ze elke training een praktisch gespreksmodel. Heel blij word ik van deelnemers die online uit de breakoutroom komen óf uit de ruimte waar ze geoefend hebben en zeggen: "Dit gespreksmodel werkt echt!"

Lachen en leren

De leerkrachten, IB'ers, praktijkbegeleiders en schoolopleiders die ik zie, zijn toegewijd en willen echt graag leren. Er is altijd leuk contact, we lachen en leren: de ideale combinatie! Laatst was de afsluiting van de online module coaching in de IB/RT-opleiding. Ik liet een liedje horen van Yentl en De Boer dat mij dierbaar is. Het gaat erover dat we elkaar tijdens de lockdown geen hand kunnen geven en hoe vreemd dat eigenlijk is. Een deelnemer raakte ontroerd door het liedje, en voordat we het wisten had iedereen tranen in zijn ogen en vonden we het echt jammer dat de online module was afgelopen.   

Mooie boodschap

Ik word altijd blij van mensen die een mooie boodschap te vertellen hebben en dat ook met veel passie doen. Zo bewonder ik bijvoorbeeld Obama. Ik word ook altijd heel blij van mensen van wie ik iets nieuws kan leren. Zo kwam vorig jaar voedingscoach Debbie op mijn pad, een oud-student die ik begeleidde toen ik nog op de pabo werkte. Ze heeft mij nu heel veel geleerd over gezonde voeding, heel bijzonder.”

Judith Kat
docent module Communicatie en afstemming

Terug naar Docenten

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de module-informatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de module voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven