Opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Docent Annemieke Kornblum


"Achter lastig gedrag zit altijd een uniek kind dat graag wil leren"

Annemieke Kornblum is docent aan de post-hbo opleidingen Gedragsspecialist en Interne Begeleiding. Daarvoor was ze 20 jaar leerkracht in het speciaal onderwijs. Ze weet dus goed de koppeling te maken tussen theorie en dagelijks handelen.

Missie

"Mijn droom is dat ieder kind het onderwijs krijgt dat hij of zij verdient: inspirerend en afgestemd of de mogelijkheden. Mijn missie is dan ook om leerkrachten te laten zien dat ieder kind naar school komt om te willen leren en het beste gedrag laat zien dat hij op dat moment kan. Alleen gedraagt elk kind zich anders. Lastig gedrag is altijd een signaal van een achterliggend probleem. 

Signalen

Tijdens de opleiding Gedragsspecialist leer je die signalen te begrijpen. Je verdiept je in het ontstaan van lastig gedrag en leert vooral op welke manieren we lastig gedrag kunnen voorkomen en om kunnen gaan met leerlingen die in de problemen zitten. Voor iedereen die gefascineerd is door het gedrag van kinderen, is deze opleiding ontzettend interessant. Je leert hoe je effectief reageert op gedrag en leert ook collega’s te helpen om het goede te doen.

Zoektocht

Het goede doen op het juiste moment voor ieder kind, is een zoektocht. Maar wij als leerkrachten en alle betrokkenen op school hebben grote invloed op het welbevinden van leerlingen. We kunnen de wind niet veranderen, maar wel de stand van de zeilen! Want hoe een leerkracht reageert op gedrag is bepalend voor hoe het gaat op school met het kind. Wat is het goede om te doen? Dat is een waardevolle en heel belangrijke zoektocht. Deze opleiding kan bijdragen aan een positieve kijk op gedrag en een ontspannen leerkracht voor de klas, ook wanneer het even moeilijk is.

Gemotiveerd

Het lesgeven aan Inholland Academy is altijd een feest! Gemotiveerde deelnemers die kennis komen halen, maar juist ook brengen. We leren van en met elkaar. Een opmerking die ik vaak hoor is: ‘Deze opleiding zou het hele team moeten volgen, want dit is zo waardevol voor kinderen die het lastig hebben op school'.

Mandela

Van Nelson Mandela is de bekende uitspraak: ‘Onderwijs is het krachtigste wapen om de wereld mee te veranderen'. Wij kunnen als leerkrachten het verschil maken, juist voor kinderen die het lastig hebben. Want wanneer je echt achter het gedrag wilt en kunt kijken, dan zie je altijd een prachtig, uniek kind. Een kind dat graag naar school wil komen, gezien wil worden en zich wil ontwikkelen."

Annemieke Kornblum
docent opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven