Opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Docent Edith Steijns

“Wat als onderwijs gaat over de brede ontwikkeling van leerlingen? Als hun begeleiders thuis en op school zichzelf gunnen om te blijven leren? Dan zal het onderwijs steeds meer transformeren. Dan zullen leerlingen, leerkrachten, docenten en de ouders groeien in vertrouwen, verbinding en kracht. Wat als je als deelnemer hier volop aan kunt bijdragen?

Persoonlijke ontwikkeling

Volwassenen zijn de sleutel tot verandering bij kinderen. Zelf heb ik hier ooit een belangrijke eerste stap in genomen, door me bewust te worden van mijn eigen emotionele belemmeringen. Ik merkte namelijk dat deze persoonlijke blokkades averechts doorwerkten in de begeleiding die ik gaf. Het gaat niet om mij persoonlijk, het gaat niet om het systeem, het gaat over de persoonlijke ontwikkeling die iedere persoon uniek maakt. 

Instrument

Om dit voor elkaar te krijgen, is er meer nodig dan de juiste coachingstool te vinden en deze aan te bieden. Coachen werkt pas echt wanneer je jezelf kunt inzetten als instrument om de ander aan te zetten tot verandering. Dan kun jij zonder eigen remming, de ander begeleiden in zijn groei naar een nog bewustere zelf."

Edith Steijns
docent opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven