Opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Docent Melanie Beumer - opleiding Intern Begeleider


"We kunnen onderwijs passend maken voor elk kind"

Melanie Beumer startte in 2003 als leerkracht in het basisonderwijs en specialiseerde zich steeds verder. Bij Inholland Academy verzorgt ze de module kwaliteitscoördinator binnen de post-hbo opleiding De Intern Begeleider als Kwaliteitscoördinator.

Veel ervaring

"In 2011 heb ik mijn master Special Educational Needs (SEN) behaald. Daarna ben ik gaan werken als intern begeleider, maar ook bijvoorbeeld als consulent passend onderwijs. Als onderwijsprofessional werk ik in verschillende functies op allerlei plekken, zowel in het basisonderwijs, maar ook in het voortgezet onderwijs of de gesloten jeugdzorg. Dankzij al die ervaringen kan ik deelnemers veel leren over wat de functie van kwaliteitscoördinator in de praktijk inhoudt.

Rollen

Mijn module vind ik persoonlijk de allerbelangrijkste wanneer je deze opleiding start. Je verdiept je in de verschillende rollen van de kwaliteitscoördinator: als leercoördinator, zorgregisseur en trendanalist. Als leercoördinator bijvoorbeeld realiseer je passend onderwijs door de professionalisering en ontwikkeling van leraren. Hoe je dat precies uitvoert op de werkvloer, daar leggen we in deze module een basis voor.

Passend onderwijs

Ik krijg ontzettend veel energie van het lesgeven aan de nieuwe lichting kwaliteitscoördinatoren. Zelf ben ik enorm gepassioneerd over dit vak en daarom deel ik mijn kennis en ervaring heel graag. Het geeft me veel voldoening dat deelnemers na deze opleiding voldoende van de inhoud weten om in de praktijk aan de slag te gaan met de uitvoering van passend onderwijs.

Uniek

Ik geloof dat ieder kind uniek is en dat we het onderwijs passend kunnen maken voor ieder kind. Dat vind ik dan ook het belangrijkste: dat we kinderen zien en horen en hen geven wat ze nodig hebben. Daarvoor moet je ‘out of the box’ kunnen denken en werken, en ook dat komt uiteraard in mijn onderwijs terug."Melanie Beumer
docent opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven