Opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Docent Wendy Brockhoff


"Mooi als kinderen op eigen kracht hun gedrag kunnen veranderen"

Wendy Brockhoff is gefascineerd door het gedrag van mensen en in het bijzonder van kinderen. Bij Inholland Academy verzorgt ze dan ook de module Kijken naar gedrag binnen de opleidingen Gedragsspecialist en De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator).

Oorzaak van gedrag

"Wanneer je je niet fijn voelt, kun je niet optimaal leren. Ruis gaat altijd voor. Wij mensen zijn gewend snel te bepalen of iets goed of fout is, wat er aan de hand is en vooral dat we er iets aan moeten doen. Maar wat nu als je echt eens de oorzaak van gedrag onderzoekt? Wat kun je daarvoor inzetten en hoe kun je op een constructieve manier zorgen voor blijvend succes?       

Leer mij het zelf doen

Er is niets zo veranderlijk als gedrag en tegelijkertijd is gedrag veranderen een grote uitdaging. Als docent wil ik graag die tools aanreiken. Zodat je leert hoe je kinderen op hun eigen kracht gedragsverandering in kunt laten zetten waardoor dingen wél lukken, beter gaan of anders kunnen. ‘Leer mij het zelf doen’ is een uitspraak die ik onderstreep. Zowel voor kinderen, leerkrachten als mijzelf als docent.    

Gevulde rugzak

Het mooiste compliment dat ik kan krijgen is dan ook wanneer deelnemers met een goed gevulde rugzak vol kennis en vaardigheden de deur uitlopen. En dat ze hun kennis gelijk kunnen toepassen in hun werk. Want als je je werk vol zelfvertrouwen en met plezier doet, dan kan het niet anders dan dat je een grote bijdrage levert aan de leerlingen en je collega’s.

Kwartjes

Ik heb veel ervaring in het primair onderwijs, onder andere als intern begeleider en specialist gedrag. Ik vind het leuk om bij Inholland Academy aan de slag te gaan met gemotiveerde professionals die graag meer willen leren. Waar ik naar uitkijk? Dat de spreekwoordelijke kwartjes vallen, wanneer iemand echt in de spiegel durft te kijken en dan uiteindelijk met daadkracht en nieuwe kennis plannen maakt voor morgen, overmorgen en de toekomst.

Meester Kikker

Wat je verder over mij moet weten? Dat ik enorm geïnspireerd kan raken door bevlogen, eerlijke, passievolle mensen die op weg naar hun doel durven te struikelen. Ik vind het heerlijk om te dansen, te koken, te zingen en te sporten. Verder houd ik van lezen: Meester Kikker van Paul van Loon heb ik wel duizend keer voorgelezen. Een prachtig boek over anders zijn, je manoeuvreren in allerlei rollen en elkaar helpen."Wendy Brockhoff
docent opleiding De Intern Begeleider (als Kwaliteitscoördinator)

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven