Coördinator Wetenschap en Technologie

Deelnemer Lian Gielisse over de opleiding Coördinator Wetenschap en Technologie

"Zowel privé als beroepsmatig heb ik altijd belangstelling gehad voor techniek. Ik ben van nature een ‘maker’ en thuis ben ik de klusser. Zo heb ik in mijn tuin een speelhuis voor de kinderen gebouwd. Als leerkracht heb ik mij in de loop van de tijd gespecialiseerd in ICT in het onderwijs en de onderwijskundige kant hiervan. Wetenschap en Technologie zie ik als een uitbreiding hiervan en ervaar de aandacht voor W&T in het onderwijs als een kans om echt met ICT en technologie aan de slag te kunnen gaan.

Twee jaar geleden ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die aansluit op mij ICT-ervaring en rol in het XperiO ontdeklab. Ik ben erg blij met de keuze voor de post-hbo opleiding Coördinator Wetenschap en Technologie. De opleiding heb ik ervaren als afwisselend, met genoeg ruimte voor verdieping. De studielast is goed verspreid over het jaar. De opdrachten zijn zinvol, ze hebben direct betrekking op de dagelijkse praktijk. Ook de lessen die gegeven worden door gastdocenten vond ik prettig, dit waren echt specialisten op hun eigen vakgebied. Onze hoofddocent Ilse Disseldorp, heeft een aanstekelijk enthousiasme zodat ik met plezier naar de lessen ga, ook al zijn deze na een werkdag tot in de avond.

Binnen Octant heb ik een onderzoekslab opgezet en ingericht. In XperiO staan wetenschap en technologie centraal, met de nadruk op de digitale en/of technologische kant. Eens per week geef ik les aan leerkrachten van Octant en hun leerlingen. In XperiO maak ik de leerkracht enthousiast zodat deze makkelijker lessen wetenschap en technologie kan geven. Ook de leerlingen laat ik kennis maken met nieuwe technologieën. Daarnaast geef ik lessen onderzoekend en ontwerpen leren zodat leerkrachten deze manier van lesgeven kunnen ervaren en ook zien dat de kinderen op deze manier erg betrokken zijn bij de les.

"Juf, ik vond het zo leuk iets te maken wat ik zelf had bedacht!"

XperiO is voor de groepen 1 t/m 8 en dan komt mijn ervaring in alle groepen goed van pas. Ook mijn expertise als onderwijskundig ICT-er kan ik goed inzetten. In XperiO kan ik ook mijn hart ophalen als maker: solderen, timmeren, zagen, ledjes batterijen, lampjes, ik draai er mijn hand niet voor om. Ik geniet van kinderen die hiermee bezig zijn en ervaren dat ze kunnen maken wat ze zelf bedacht hadden. Dit wordt in XperiO trouwens ook vaak door de kinderen tegen mij gezegd: " juf, ik vond het zo leuk om iets te maken wat ik zelf had bedacht! "

Als XperiO docent kon Ilse mij de differentiatie bieden die ik nodig had. Dat is zeer prettig. Ze dacht met me mee zodat opdrachten ook voor mij zinvol konden zijn. Ik heb namelijk geen eigen klas, maar ontvang in XperiO gemiddeld 2 tot 3 verschillende groepen per dag. Als je W&T onderwijs goed wilt opzetten in je school is dit een goede opleiding. De opleiding is ook zeer geschikt voor mensen die zich bezighouden met ICT omdat ICT goed in te zetten is in W&T onderwijs."

 

Lian Gielisse
deelnemer opleiding Coördinator Wetenschap en Technologie

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven