Opleiding Energietransitie Noord-Holland Noord (NHN)

Toelating post-hbo opleiding Energietransitie NHN

Herken jij jezelf in één of meerdere van onderstaande profielen? Dan is de post-hbo opleiding Energietransitie NHN echt de opleiding voor jou.

 • Je hebt de mogelijkheid om door te groeien naar (of je ambieert) een functie binnen de energietransitie;
 • Je krijgt in je werk te maken met duurzaamheidsprojecten en wilt grip krijgen op de energietransitie;
 • Je wilt jezelf omscholen naar dit kansrijke en toekomstbestendige vakgebied;
 • Je wilt je breed bekwamen in het onderwerp energietransitie waarin kritisch (systeem)denken en een toekomstgerichte blik onmisbaar zijn;
 • Je wilt maatschappelijke impact maken!

Om toegelaten te worden tot de post-hbo opleiding Energietransitie NHN woon en/of werk je in Noord-Holland Noord en ben je in bezit van een hbo-diploma of een gelijkwaardige combinatie van opleiding en praktijkervaring. Het maakt hierbij niet uit of je in dienst bent (of een functie ambieert) bij de overheid of het bedrijfsleven, of werkt als zzp’er.

Scholingsvouchers Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland

Vanuit de Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland zijn 12 scholingsvouchers beschikbaar gesteld ter waarde van € 6.030 voor de post-hbo opleiding Energietransitie NHN. Hiermee kun je de opleiding bijna kosteloos volgen (alleen ca. € 150 literatuur is voor eigen rekening)!

Welke voorwaarden gelden er voor de scholingsvoucher?

Om in aanmerking te komen voor de scholingsvoucher moet je aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 1. Je bent woonachtig en/of werkzaam in Noord-Holland Noord;
 2. Jouw werkgever betaalt niet mee aan de opleiding;
 3. Je bent op basis van jouw vooropleiding en/of praktijkervaring toelaatbaar tot de opleiding; 

Motivatiebrief

Onderdeel van de toelatingsprocedure vormt het schrijven van een motivatiebrief. Hierin:

 • Motiveer je waarom je geïnteresseerd bent in de opleiding Energietransitie NHN en hoe je verwacht dat deze opleiding je zal helpen bij het verwezenlijken van jouw doelen;
 • Leg je uit welke rol jij wilt spelen in de energietransitie en welke (positieve) impact dat zal hebben op de regio;
 • Vertel je kort hoe je hebt gehoord over de opleiding Energietransitie NHN van Inholland Academy en de scholingsvouchers.

Zodra wij jouw motivatiebrief beoordeeld hebben, ontvang je van ons uiterlijk op 4 juni 2024 bericht of je definitief bent toegelaten tot de opleiding.

Persoonlijk advies

Heb je vragen over je toelating of wil je sparren of deze opleiding het beste past bij jouw situatie en ambities? Heb je wel relevante werkervaring, maar geen hbo-diploma? Met de juiste motivatie is er veel mogelijk! Opleidingsadviseur Cinta Peerdeman adviseert je graag via T: 06 1527 9308 of E: cinta.peerdeman@inholland.nl 

Goed om te weten

Op het gebied van de energietransitie kun je bij Inholland Academy ook kiezen voor de volgende post-hbo opleidingsmogelijkheden:

 • Energietransitie Essentials: in deze losse module van 2 maanden krijg je een high-over beeld van het vakgebied. Je kunt dit zien als een beknopte samenvatting van de opleiding Energietransitie. 
 • Projectleider energietransitie: je leert de essentials van de energietransitie, aangevuld met projectleiderschap kennis en vaardigheden, waardoor jij direct als projectleider aan de slag kunt.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven