Business Controller

laden

Praktijkgerichte post-hbo opleiding Business Controller: ontwikkel jezelf in 8 maanden tot volwaardig business partner!                                 

Ben je (financial) controller en merk je dat steeds meer strategische en bedrijfskundige vraagstukken bij jou worden neergelegd? Dat kan kloppen, want de rol van (financial) controller verschuift stilletjes naar die van een business partner. Met de post-hbo opleiding Business Controller verschuif jij mee. Vanuit je cijferkundige achtergrond denk je mee over de koers van het bedrijf en de bedrijfsprestaties. Je geeft makkelijker adviezen aan jouw managementteam en werkt steeds intensiever samen met andere afdelingen.

Heb jij behoefte aan kennis en vaardigheden die jou van financial controller tot business controller maken? Wil je jouw carrière een nieuwe impuls geven? Dan is de praktijkgerichte post-hbo opleiding Business Controller ideaal voor jou. Tijdens de opleiding ga je acht maanden lang effectief studeren waarbij er veel aandacht is voor het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en het ontwikkelen van soft skills door inzet van het Insights Discovery model. Waar wacht je nog op? Haal voor het einde van het jaar jouw post-hbo diploma Business Controller.

Programma post-hbo Business Controller

De opleiding tot Business Controller is lekker praktijkgericht en legt de basis voor het uitoefenen van het beroep Business Controller. Doel: aanscherpen van je analyse- en oordeelsvermogen, problemen bekijken vanuit verschillende invalshoeken en kritisch kijken naar je eigen organisatie. Je gaat aan de slag met thema’s zoals strategisch management en organisatie, management accounting en financieel management, management control en bestuurlijke informatieverzorging. Alle opdrachten zijn gekoppeld aan jouw dagelijkse werk.

Softskills
Daarnaast besteden we veel aandacht aan jou persoonlijk als business partner door in de softskill module inzicht te geven in jouw persoonlijke gedrags- en communicatiestijl. De softskill module biedt jou handvatten om jouw kennis breder inzetbaar te maken en een ware business partner voor het management en directie van jouw organisatie te zijn. 

De lessen hebben de vorm van werkcolleges. Met behulp van een digitale leeromgeving doe je ook veel zelfstudie. Je leert vanuit de problematiek zoals die in jouw eigen organisatie voorkomt. Je stelt vragen en vindt antwoorden. Verder ga je aan de slag met ‘academisch schrijven’: opstellen van papers die moeten leiden tot gefundeerde, onderzochte verbeteringen.

Modules
Je volgt zes modules in totaal:

 • Module A: De controller als business partner (kick-off)
 • Module B: Strategisch management en organisatie
 • Module C: Management accounting en financieel management
 • Module D: Bestuurlijke informatieverzorging
 • Module E: Management control
 • Module F: Softskills business controller - beïnvloeden, adviseren en overtuigen

Resultaat 

Na afloop van de opleiding Business Controller ben je als financial uitgegroeid tot een volwaardig business partner voor zowel het management als specifieke afdelingen binnen je organisatie. Je denkt actief mee over toekomstige bedrijfsprestaties en de gewenste koers van je organisatie. Je hebt uitgebreide softskills verworven om jouw ideeën, plannen en adviezen op een overtuigende manier onder de aandacht te brengen, waardoor je in staat bent jouw management gevraagd en ongevraagd van strategische adviezen te voorzien. Bij succesvolle afronding ontvang je een post-hbo diploma (totaal 30 EC).

Toelating 

Om te worden toegelaten tot de post-hbo opleiding Business Controller moet je over minimaal hbo- werk- en denkniveau beschikken. De volgende afgeronde vooropleidingen geven, zonder deficiënties, direct toegang: 

 • SPD
 • HEAO-B
 • HEAO-BA
 • HEAO-FE
 • Certified Assistant Controller
 • Een universitaire opleiding bedrijfseconomie
 • Accountancy (bachelor)
 • Accountant-Administratieconsulent
 • NIVE ASCO 1 en 2

Heb je geen van bovenstaande diploma’s, maar werk je al jaren in een financiële functie op hbo werk- en denkniveau? Dan kun je een eendaags schakelprogramma volgen: Schakelprogramma Financieel Management. Wil je weten of je toelaatbaar bent? Stuur dan een e-mail met je cv of LinkedIn-profiel naar bedrijfsopleidingen.academy@inholland.nl.

Start

Alkmaar

Kick-off opleiding: woensdag 19 september 2018 van 14.00 – 21.00 uur
Start eerste module: donderdag 27 september 2018 van 14.00 – 21.00 uur
 
Alle vervolgbijeenkomsten zijn tweewekelijks op de donderdag van 14.00 – 21.00 uur 

 

Diemen

Kick-off opleiding: woensdag 19 september 2018 van 14.00 – 21.00 uur
Start eerste module: donderdag 27 september 2018 van 14.00 – 21.00 uur

Alle vervolgbijeenkomsten zijn tweewekelijks op de donderdag van 14.00 – 21.00 uur

 

Rotterdam

Kick-off opleiding: maandag 17 september 2018 van 14.00 – 21.00 uur
Start eerste module: maandag 24 september 2018 van 14.00 – 21.00 uur

Alle vervolgbijeenkomsten zijn tweewekelijks op de maandag van 14.00 – 21.00 uur

Duur

16 bijeenkomsten van 14.00 - 21.00 uur gedurende 8 maanden (eens in de twee weken)

Investering   

€ 5.495 (excl. studiemateriaal) 

NB: Uw scholingskosten fiscaal aftrekbaar? Lees verder!

Type

opleiding

Niveau

post-hbo

Waardepapier

post-hbo diploma

Download brochure

Inschrijven

Opleidingenoverzicht

Kijk ook bij: