Business Controller

laden

Praktijkgerichte post-hbo opleiding Business Controller: ontwikkel uzelf tot volwaardig business partner!                                 

De rol van (financial) controller is de laatste jaren aan grote verandering onderhevig. U wordt niet langer uitsluitend gezien als de financieel expert binnen de organisatie. Steeds vaker wordt er van u een actieve rol verwacht bij het beantwoorden van zowel strategische- als bedrijfskundige vraagstukken. Dat u vanuit uw cijferkundige achtergrond meedenkt over de koers van het bedrijf en hoe het realiseren van bepaalde bedrijfsprestaties hieraan bij kunnen dragen. U verstrekt als financiële professional adviezen aan uw managementteam en werkt steeds intensiever samen met andere afdelingen.

Kortom, uw rol als (financial) controller verschuift stilaan naar die van ‘business partner’. Hebt u behoefte aan uitgebreide kennis en vaardigheden die u bij deze ontwikkeling kunnen helpen? In dat geval is de praktijkgerichte post-hbo opleiding Business Controller geschikt voor u!

Doelgroep post-hbo Business Controller

De post-hbo opleiding Business Controller is bedoeld voor o.a. (financial) controllers, accountants, financieel managers en -adviseurs, hoofden financiën en boekhouders die zich in de rol van business controller willen ontwikkelen. Zij zijn minstens 2 tot 3 jaar werkzaam als bij zowel profit-instellingen (o.a. handelsondernemingen, banken, verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren) als non-profit organisaties (o.a. onderwijsinstellingen, overheden, ziekenhuizen en zorginstellingen).

Toelating

Uw mededeelnemers beschikken over minimaal hbo- werk- en denkniveau. De volgende, afgeronde vooropleidingen geven, zonder deficiënties, direct toegang tot de opleiding Business Controller: SPD, HEAO-BE, HEAO-BA, HEAO-FE, Certified Assistant Controller, een universitaire opleiding Bedrijfs-economie of Accountancy (bachelor), Accountant-Administratieconsulent en NIVE ASCO 1 en 2. Voor deelnemers die niet aan bovenstaande instroomeis voldoen, maar wel enkele jaren werkzaam zijn in een financiële functie (hbo- werk en denkniveau), is er een eendaags schakelprogramma beschikbaar Schakelprogramma Financieel Management. Wilt u weten of u toelaatbaar bent? Stuurt u dan een e-mail met uw CV of link naar uw LinkedIn-profiel naar bedrijfsopleidingen.academy@inholland.nl.

Programma/modulen

De post-hbo opleiding Business Controller reikt u de juiste hard- en soft skills aan om als financiële professional uit te groeien tot een volwaardig business partner voor het management binnen uw organisatie. De opleiding bestaat uit de volgende modules:

 • A. De controller als business partner (kick-off)
 • B. Strategisch management en organisatie
 • C. Management accounting en financieel management
 • D. Bestuurlijke informatieverzorging
 • E. Management control
 • F. Softskills business controller:
  - Discovery Insights
  - Beïnvloeden, adviseren en overtuigen

Resultaat post-hbo Business Controller

Na afloop van de post-hbo opleiding Business Controller:

 • kunt u zelfstandig complexe vraagstukken op het gebied van controlling signaleren en analyseren
 • bent u in staat om uw management gevraagd en ongevraagd van strategische adviezen te voorzien
 • kunt u actief meedenken over (toekomstige) bedrijfsprestaties die nodig zijn om invulling te geven aan de gewenste koers van uw organisatie
 • hebt u uitgebreide softskills verworven om uw ideeën, plannen en adviezen op overtuigende wijze voor het voetlicht te brengen
 • bent u als financial uitgegroeid tot een volwaardig business partner voor zowel het management als de specifieke afdelingen binnen uw organisatie
 • hebben uw carrièreperspectieven en onderscheidend vermogen op de arbeidsmarkt een enorme implus gekregen

Na het succesvol afronden van de opleiding Business Controller ontvangt u een post-hbo diploma (totaal 30 EC).

Start

Alkmaar: donderdag 8 februari 2018

 

Diemen: donderdag 8 februari 2018

 

Rotterdam: maandag 5 februari 2018

Duur

14 maanden, 17 dagen (bijeenkomsten zijn eenmaal per ca. 3 weken van 14:00 - 21:00 uur)

Investering   

€ 7.495 (exclusief studiemateriaal)

NB: Uw scholingskosten fiscaal aftrekbaar? Lees verder!

Type

opleiding

Niveau

post-hbo

Waardepapier

post-hbo diploma en registratie in het Landelijke Business Controllers Register

Download brochure

Inschrijven

Opleidingenoverzicht

Kijk ook bij: