Opleiding volgen? 6 handige tips om je werkgever te overtuigen

Wil je een post-hbo opleiding of module naast je baan volgen, maar krijg je (nog) geen toestemming, opleidingsbudget of studie-uren van je leidinggevende? Lees hier 6 handige tips om je werkgever te overtuigen.

1. Een post-hbo opleiding levert jou en de organisatie direct rendement op

In een post-hbo opleiding of module doe je nieuwe kennis en vaardigheden op. Vaak kunnen beide zaken direct worden toegepast in de praktijk. Meer vakkennis zorgt voor een hogere productiviteit en nieuwe inzichten zorgen voor inspiratie en discussie. Daar plukken ook collega’s de vruchten van. En daardoor heeft uiteindelijk de gehele organisatie baat bij jouw opleiding.

2. Het volgen van een opleiding vergroot je flexibiliteit

Het volgen van een post-hbo opleiding of module maakt je weerbaarder in een steeds veranderende samenleving. Door het verdiepen of verbreden van je kennis word je flexibeler en beter inzetbaar. Hiervan profiteert jouw organisatie op het moment dat er strategische veranderingen nodig zijn. 

3. Leren is leuk en zorgt voor meer werkplezier

Uit onderzoek onder professionals is gebleken dat het volgen van een post-hbo opleiding of module als leuk en uitdagend wordt ervaren. Het geeft medewerkers de kans om het maximale uit zichzelf te halen. Nieuwe kennis en vaardigheden zorgen voor inspiratie en energie. Dit motiveert medewerkers om in hun dagelijkse werkzaamheden een stapje extra te doen.    

4. Stel met je werkgever een scholingsovereenkomst op

Is je werkgever bang dat je na het afronden van je opleiding of module ergens anders gaat solliciteren? Stel voor dat je in dat geval een deel van de opleidingskosten terugbetaalt. Leg dit vast in een scholingsovereenkomst.

5. Gebruik een goede motivatiebrief voor een opleiding

Heb je genoeg argumenten verzameld om je werkgever te overtuigen om in jouw opleiding of module te investeren? Gebruik een goede motivatiebrief voor je scholingsaanvraag. Beschrijf daarin o.a. de toegevoegde waarde van de opleiding voor je werkzaamheden en persoonlijke leerdoelen. Maar ook wat deze bijdraagt aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Vergeet uiteraard niet belangrijke praktische zaken als scholingskosten en studieduur te vermelden. Wees hierbij zo concreet mogelijk.    

6. Gunstige werkkostenregeling voor werkgevers

Met de werkkostenregeling (WKR) kan jouw werkgever zelf bepalen wat hij of zij onbelast aan werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Dit geldt voor opleidingen en cursussen, maar ook voor een kerstpakket of sportabonnement. Zo kan jouw opleiding waarschijnlijk voordelig gevolgd worden. Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.

Kies voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy

Wij bieden meer dan 140 opleidingen op post-hbo niveau. Onze opleidingen sluiten aan op bachelorprogramma's en zijn sterk praktijkgericht. Je kunt kiezen uit 13 vakgebieden. Nieuwsgierig? Bekijk hieronder het aanbod. 

Bekijk onze post-hbo opleidingen

Waarom kies je voor een post-hbo opleiding bij Inholland Academy?

  1. Deelnemers en maatwerkklanten waarderen onze opleidingen met een 9+
  2. Inholland Academy biedt gecertificeerde programma's, het gehele aanbod is CEDEO-erkend
  3. Je krijgt praktijkgericht onderwijs van betrokken en enthousiaste vakdocenten
  4. Wij bieden jou een persoonlijke én flexibele leerreis: kleine groepen, blended onderwijs en modulair aanbod
  5. Jouw netwerk groeit: je ontmoet andere professionals en leert van én met elkaar
  6. We zijn onderdeel van het krachtige kennisinstituut Hogeschool Inholland en maken gebruik van de deskundigheid van lectoraten en onderzoekers
  7. Onze opleidingen bieden we ook op maat aan: incompany of op een van onze locaties

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030