Schoolmaatschappelijk werk basiscursus

Jeugdhulp in het onderwijs.

“Schoolmaatschappelijk werk is een laagdrempelige voorziening, aanwezig op school, welke erop gericht is om problemen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken. Zij vervult een brugfunctie tussen kind, ouders, school en (jeugd-)zorginstellingen en richt zich op het kind bij wie de ontwikkeling stagneert.” (Bron: InfoNu.Schoolmaatschappelijk werk, 2011)

Bovenstaande definitie is nog steeds relevant voor het werk van een schoolmaatschappelijk werker. Het schoolmaatschappelijk werk biedt laagdrempelige hulpverlening en opvoedingsondersteuning aan leerlingen en ouders. Ook leerkrachten en docenten worden door de schoolmaatschappelijk werker ondersteund in de omgang met leerlingen met psychosociale en sociaal maatschappelijke problemen.

Deze basiscursus Schoolmaatschappelijk werk is bedoeld voor deelnemers die een baan in het schoolmaatschappelijk werk ambiëren. Je bent dus nog niet werkzaam als schoolmaatschappelijk werker. De cursus sluit echter wel aan bij de ervaring en de competenties waar sociaal werkers al over beschikken.

Lees meer over de basiscursus Schoolmaatschappelijk werk

niveau
post-hbo
duur
4 bijeenkomsten in ca. 2 maanden
locatie
Rotterdam

Interesse in deze cursus? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de cursusinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de cursus voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030